Valencia Basket suma la 12a victòria seguida davant Cadí La Seu (82-46)

14/01/2023

Valencia Basket continua sumant en LF Endesa. Victoria en el primer partit del 2023 a la Fonteta passant per damunt de Cadí La Seu i aconseguint la 12a victòria consecutiva en la competició, que li manté en el lideratge. El conjunt taronja, mantenint-se fidel a la seua identitat de jugar des de la defensa, no va donar opció a les catalanes, amb minuts repartits i molta coralidad.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera del partit va ser per a la pivot estatunidenca. Les catalanes no van tardar a començar a defensar en zona i per uns minuts els va funcionar. Valencia Basket no ficava i elles van poder córrer i fer un 5-0 que els donava un xicotet avantatge de 3 punts. Finalment, l'equip va trobar bons espais en la zona i, acompanyant amb una gran defensa, responia a Cadí La Seu amb un 8-0 que posava el primer avantatge en 5 punts. El tècnic visitant el parava, però no podia frenar a les taronja. El parcial seguia en augment i, de la mà de Fam i Salvadores, quedava en 13-0 i un avantatge d'11 punts al final del primer quart.

El parcial pujava fins al 15-0 i l'avantatge a 13 amb tirs lliures de Fam. Tunstull ho tallava i iniciava el 5-0 de les catalanes, que ara frenava Cox. Ara l'equip visitant estava anotant més, però Valencia Basket estava sabent mantindre les distàncies gràcies als punts de la pivot estatunidenca. L'equip taronja es va recompondre en defensa després d'aqueixos minuts en les quals elles van anotar més i rebotant, robant i corrent va tornar a posar terra pel mig. Cox posava la renda en 21 punts. Frenava la sagnia Raventós i iniciava la reacció de Cadí La Seu. Estaven movent millor la pilota i trobant tirs oberts. Un 7-0 tancat per Peña, que reduïa a 14 la diferència, provocava el temps mort de Rubén Burgos. No obstant això, Bahí anotava quasi sobre la botzina per a reduir més al descans (40-28).

L'eixida de l'equip després dels vestuaris va ser pràcticament perfecta en els dos costats de la pista. Un parcial de 12-2 amb protagonisme de Casas i Cox, deixava la renda en +22. Jordi Acero parava el partit. El seu equip no podia reaccionar davant un Valencia Basket amb múltiples amenaces. Malgrat que havien pogut tallar l'anotació taronja durant diversos minuts, elles tampoc estaven ficant. Les de Rubén Burgos estaven defensant molt bé. Gülich pujava la màxima a 25 al final del tercer quart amb la victòria encarrilada mancant disputar-se els últims 10 minuts de partit, després d'haver deixat en només 5 punts al seu rival en aquest període.

Salvadores estrenava l'últim quart amb un triple que allunyava més a València Basket en el marcador. L'equip continuava estrenyent en defensa i trobant bons tirs en atac. Buenavida no tardava a posar 32 punts d'avantatge. No obstant això, Cadí La Seu no baixava els braços i feia un xicotet parcial que millorava la seua anotació del tercer quart. Després de dues canastres consecutives de Strautmane, que baixaven a 28 la diferència, Rubén Burgos demanava temps mort. Gülich anotava de tres per a colpejar a les visitants i iniciar una demolidora rèplica. Un 7-0, que tancava en aquest cas Cox, pujava la renda a 35. Jordi Acero parava el partit en un intent que el seu equip baixara al màxim el desavantatge. Salvadores va aparéixer per a evitar-ho, l'avantatge local va arribar fins als 40 punts.