Remuntada davant Baxi Manresa per a agarrar-se a la lluita per la Copa (103-92)

15/01/2023

València Basket va remuntar per a imposar-se per 103-92 al Baxi Manresa en un partit que va començar dominant però en el qual va veure com el seu rival castigava les seues pèrdues i la seua ansietat per a anotar 36 punts en el segon quart i posar-se amb rendes de fins a dotze punts en l'inici del tercer acte. Però València Basket, espentat per una Fonteta conscient de la importància del partit, va ser un pulmó extra per a encendre la maquinària ofensiva i defensiva i donar-li la volta al partit. En un partit amb huit jugadors en dobles dígits de valoració, Xabi López-Arostegui (21 punts) i Dubljevic (20 punts i 6 rebots) van ser els més destacats.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Guillem Ferrando, Klemen Prepelic, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una cistella a taula del capità va obrir el marcador i Puerto i el propi Dubljevic continuaven anotant per a donar una primera renda, i encara que a l'inici el quadre català retornava els colps, un triple, un espectacular tap i un 2+0 de Webb i un triple de Dubljevic disparaven la renda taronja per damunt de la desena fins que Waczynski posava el 17-8 al pas pel minut 6. Dubljevic es va deixar alguns tirs lliures per a anar-se a la banqueta amb 9 punts i encara que López-Arostegui defensava la renda, Waczynski assumia el protagonisme ofensiu del seu equip per a retallar i deixar-lo en 23-15 al final del primer quart.

Geben i Robinson van aprofundir en els problemes per a anotar de l'equip taronja per a posar el 23-21 després d'un minut de segon acte abans d'una cistella de Webb i un mat després de rebot ofensiu d'Alexander. No obstant això, un triple de Steinbergs portava a Mumbrú a parar el partit amb 27-26 a sis i mig per al descans. Però l'equip visitant castigava les pèrdues i es va posar per davant abans d'un triple i una cistella baix l’anella de Prepelic i una safata en acció individual de Xabi. No obstant això, l'equip del Bages continuava corrent aprofitant els errors del quadre taronja i un triple de Pérez posava el 34-37 a un poc menys de quatre minuts per al descans. Valencia Basket no aconseguia convertir ni les seues segones opcions i l'equip català jugava amb intel·ligència per a aprofitar l'ansietat local amb Robinson i Vaulet per a posar el 36-44. Dubljevic es va fabricar la cistella en la pintura, Prepelic va convertir des del tir lliure i Pradilla anotava en acció individual, però el Baxi Manresa continuava sent capaç d'anotar en cada possessió liderat per un Dani Pérez que va repartir onze assistències en el segon acte i arribar al descans amb 42-51.

Robinson va posar el desavantatge taronja en onze abans de dos tirs lliures de Radebaugh i una cistella en acció personal de Chris Jones. Un triple de Geben col·locava el 46-58 però un palmeig de Webb i un triple de Dubljevic van encendre la maquinària ofensiva taronja, que malgrat els esforços de Badio, va continuar activa amb una cistella en acció individual de Jones i un triple de Dubljevic. Els punts de l'aler senegalés no deixaven reduir massa la renda taronja però una cistella de Radebaugh i un triple de López-Arostegui continuaven menjant-se desavantatge. Robinson posava el 61-66 al pas pel minut 27 però dues safates de Radebaugh i López-Arostegui continuaven rebaixant i portaven a Pedro Martínez a parar el partit amb un a dalt per als seus. Dos triples seguits de Ferrari agarraven per damunt a l'equip visitant però Jones i López-Arostegui atacaven l’anella amb decisió per a continuar anotant. Ferrari mantenia als seus malgrat la pressió taronja per a arribar amb 73-74 amb deu minuts per jugar.

Un alley-oop amb tir addicional baixat per Alexander va tornar a posar per damunt al quadre taronja i Prepelic va repetir assistint a Pradilla per a la cistella. Malgrat que Geben va anotar, un triple de Ferrando va ser replicat per un altre de Harding però Xabi es va escórrer a l’anella per a la safata. Baxi Manresa no es va afonar malgrat perdre l'avantatge i continuava anotant però Alexander baixava un altre alley-oop d'estratègia de servei de fons i després furtava una pilota per a penjar-se del cércol i donar una mica d'aire al quadre taronja. Pérez posava el 87-83 a cinc minuts del final abans de dos triples de Webb i Dubljevic i una safata de Jones que retornava la desena d'avantatge al quadre taronja. Jones i López-Arostegui aprofitaven els avantatges per a anotar safates de talent i tancar una victòria per 103-92 que manté a Valencia Basket en la lluita per estar en la Copa del Rei de Badalona.