Setena victòria en Eurolliga amb exhibició de Cox en Szekszárd (54-75)

18/01/2023

Valencia Basket trau la setena victòria en EuroLeague Women després d'un gran partit en Szekszárd amb exhibició ofensiva de Lauren Cox inclosa. L'equip va acostar el muscle davant les baixes de Torrens i Salvadores, al costat de l'habitual d'Allen, per a poder continuar somiant en els playoff de la màxima competició continental. Partint sempre d'un esforç defensiu col·lectiu, l'equip taronja es va valdre d'un bon percentatge en triple i de l'encert de Cox per a no donar opció a les hongareses. 7-3 i a continuar mirant a dalt.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Queralt Casas, Raquel Carrera i Lauren Cox. Inaugurava el partit Casas des del triple. Gran defensa de l'equip en l'inici del partit i aprofitant bé els espais en atac per a colpejar des de la línia de 6.75. Després del parcial d'eixida de 8-0, el tècnic local demanava temps mort. Cox ampliava a 10 just després i Wallace estrenava a les seues de tres transcorreguts 4 minuts de trobada. L'anotació va baixar una mica a continuació. Les defenses s'imposaven. Romero posava el +11 amb tirs lliures. Goree retallava a 9 al final del primer quart.

Wallace tancava el xicotet parcial de 4-0 en l'inici del segon des del tir lliure, però Cox no deixava que fora a més. Es produïa ara un intercanvi de triples que afavoria a Valencia Basket. La pivot estatunidenca, pràcticament infal·lible tant de dues com de tres, va començar a obrir bretxa. Carrera pujava la renda a 17 punts. Hebard frenava el parcial amb dues canastres consecutives. De nou, era Cox la que impedia la remuntada amb un altre triple. Després de la rèplica de Goree també des del 6.75 amb un tir alliberat, Rubén Burgos parava el partit amb l'objectiu de reordenar la defensa. L'equip va complir en aquest apartat -amb Carrera liderant en el rebot i robant- i a més va colpejar també en atac de la mà de Romero. Tornava el +17. El tècnic taronja parava el partit per a l'últim atac abans del descans. Jugada de servei perfecta finalitzada per Cox, que s'anava al descans amb 19 punts. El mateix avantatge que portava l'equip (20-39).

Aqueix encert no baixava després del pas pels vestuaris. Cox continuava al seu. Amb 5 punts consecutius en el seu compte ja portava més anotats que tot l'equip rival. L'avantatge arribava als 22. No obstant això, van passar uns minuts pels quals les taronja no trobaven tan bé el cércol i Szekszárd aprofitava per a retallar, especialment amb tirs lliures. Goree deixava la diferència en 15 punts. Les hongareses estaven estrenyent molt en defensa i el pavelló s'estava fent notar. Gülich frenava el parcial i prenia protagonisme en atac. Ouviña completava el 8-2, que col·locava el +21, i l'entrenador local parava el partit. Després del temps mort Romero pujava la diferència a 23, però el conjunt hongarés responia al parcial amb contundència amb un 8-0. En aquesta ocasió era de nou Gülich la que ho parava, per a deixar l'avantatge en 20 al final del període.

Les locals no havien dit la seua última paraula i ara elles estaven trobant més encert. Studer reduïa l'avantatge visitant a 16 punts. El matalàs era bo, però Valencia Basket no podia confiar-se. Van llastrar les pèrdues de pilota i el rebot, on elles estaven millor durant aquests minuts. L'equip no va tardar a reaccionar i amb un parcial de 6-2 tornava a prendre avantatge. L'intercanvi de canastres afavoria a l'equip. De poc servien les canastres de Vivians, perquè les de Rubén Burgos estaven trobant alternatives per a colpejar en atac i allunyar qualsevol possibilitat de remuntada. A un minut del final l'avantatge superava els 20 punts, per la qual cosa el triomf estava més que aconseguit.