Valencia Basket allarga la ratxa davant Durán Maquinaria Ensino (85-50)

21/01/2023

Valencia Basket continua intractable. L'equip de Rubén Burgos va passar per damunt de Durán Maquinaria Ensino, sumant la 13a victòria consecutiva en LF Endesa i mantenint-se, una jornada més, en el lideratge. L'equip taronja es va mantindre fidel al seu segell d'identitat en defensa i es va sobreposar a un inici en el qual va faltar encert. Les jugadores van ser de menys a més i en la segona part ja no va donar opció a les gallegues. Salvadores, Casas i Gülich van dominar, acabant per damunt dels 23 de valoració.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Queralt Casas, Raquel Carrera i Marie Gülich. La primera del partit va ser una combinació entre pivots que finalitzava la gallega. Elles responien amb un 4-0, que frenava Gülich de manera contundent amb un 3+1. Valencia Basket no estava massa còmode en atac davant la defensa visitant i també tenia problemes per a parar-les a elles, especialment a Prieto i Ginzo. L'equip no estava especialment còmode, fallant algunes canastres fàcils, i no s'anava de més de 5 punts. El primer quart finalitzava amb 3 de renda taronja, però amb la sensació que calia ficar una marxa més en tots dos costats de la pista.

Castedo tancava un parcial de 0-6 per a les gallegues, que les col·locava un a dalt. En aqueix moment apareixia Salvadores per a anotar. L'encert en general estava sent més baix que d'habitual. Els punts de l'escorta van ser vitals per a mantindre a dalt l'energia, sobretot en defensa. El tècnic visitant parava el partit, encara que Valencia Basket començava a agafar distància. Això sí, partint d'una bona faena darrere. Parcial de 8-0 liderat per Salvadores i +7. En aquest cas, era Giomi la que el frenava momentàniament, però no definitivament. 12-2 i 11 de renda, provocant un nou temps mort de Ensino, encara que no aconseguien anotar a continuació. Amb un avantatge de 13 punts, Rubén Burgos ho parava per a dibuixar l'últim atac abans del descans. Jugada que eixia a la perfecció amb canastra de Carrera (37-22).

Carrera pujava a 16 l'avantatge poc després de començar el quart. L'equip estava fent un enorme esforç defensiu, però l'encert seguia sense acompanyar del tot. Buenavida colpejava amb un triple per a col·locar el +21, que les gallegues responien amb un 5-0, amb Giomi molt fort sota el cércol. La perseverança taronja després de diversos atacs infructuosos donava resultat per a evitar la remuntada visitant. Els tirs de Coix començaven a entrar i Valencia Basket agafava la directa amb +23 al final del tercer quart.

L'eixida de l'equip en l'últim període va ser contundent. 6-0 i fregant els 30 punts d'avantatge. Ensino va intentar reaccionar, però la rèplica taronja va ser encara més contundent. Casas col·locava el +31 i el tècnic visitant demanava temps mort. Ja no tenien res a fer. Totes les jugadores de Valencia Basket estaven aportant en tots dos costats de la pista, incloses les joves, que van tindre molts minuts en aquest quart. Romero pujava la inflada renda a 37 punts, però l'equip continuava defensant en cada atac visitant. Un dia més, la victòria es quedava a la Fonteta.