Derrota en un igualat partit en Bourges (70-68)

25/01/2023

Fregant la gesta. Valencia Basket no va aconseguir traure la victòria en Bourges després d'un igualat partit que es va decidir en l’últim minut i va acabar caient del costat local. Els punts de Ouviña i Salvadores i la completa actuació de Carrera no van ser suficients. L'equip haurà d'esperar per a intentar certificar el seu bitllet per als playoffs de la EuroLeague Women, mancant 3 jornades, però continua depenent de si mateix. A més, té el average bestiar a les franceses gràcies a la victòria de 8 punts a la Fonteta.

El conjunt taronja va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Queralt Casas, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera del partit va costar a entrar, però va acabar sent de la mà de la pivot gallega. Casas tancava el 4-0 d'eixida, però Alexander estrenava a les seues. L'equip estava tancant bé el rebot i movent la pilota, però els tirs exteriors no entraven. Alguna cosa que va aprofitar Bourges de la mà de la pivot canadenca, per a respondre amb un 5-0. Després de diversos minuts sense veure el cércol, Carrera frenava la sequera i el parcial local. La millor notícia era que elles també estaven tenint dificultats per a anotar, encara que Anderson no va tardar a calfar la nina. Encara així, les diferències eren mínimes i el marcador baix. Les faltes de tir atorgades a les franceses van penalitzar a Valencia Basket per a acabar el primer quart 4 a baix.

Duchet pujava la diferència a 6 a l'inici del segon i en aquest cas era Ouviña qui responia. A l'equip no se li notava molt còmode davant aqueixa falta d'encert, encara que va saber complir en defensa malgrat tot. Amb paciència, els tirs van començar a entrar. Després d'un parcial de 7-0 entre Cox i Salvadores, Valencia Basket recuperava la davantera i Bourges demanava temps mort. Anderson ho tallava. Estava imparable assumint l'anotació del seu equip. Se succeïa un intercanvi de canastres, seguit d'un 5-0 local, que parava Ouviña. La confiança de l'aragonesa estava sent molt important. Amb la defensa de Casas, Anderson no va poder veure el cércol tan fàcilment, Bourges va trobar ara una gran alternativa en Steinberga. Quan agafaven 4 punts de renda, Rubén Burgos parava el partit. Valencia Basket responia amb canastra de Cox, però Steinberga colpejava de nou al descans (39-35).

El tercer quart començava amb 4-0 taronja per a posar les taules, però elles no tardaven a fer un 6-0, que els retornava la seua màxima fins al moment. L'aparició de Casas amb un 2+1 impedia que les franceses s'enlairaren. Ouviña reduïa a un i tornava la igualtat màxima. No obstant això, a Valencia Basket li estava costant encadenar diverses canastres seguides per a donar-li la volta a la truita, mentre no podia frenar l'atac local. Les distàncies eren mínimes, però la sensació era d'anar a remolc. Buenavida col·locava a l'equip a un punt amb un important triple, culminat amb una bona defensa al final del tercer quart per a deixar-lo a tot estirar atapeït possible.

Bon inici d'últim període. Després de l'anterior canastra de Buenavida, el conjunt taronja va continuar augmentant el parcial, que arribava a 8-0 per a col·locar-se amb 4 punts d'avantatge. Ho parava Anderson. Valencia Basket havia d'aprofitar la falta d'encert local, perquè elles estaven desaprofitant moltes segones opcions. No obstant això, les de Rubén Burgos van entrar ràpid en prima. Mancant 5 minuts, les franceses ja estaven anant a la línia de tirs lliures. Alexander les col·locava 2 a dalt amb dues canastres consecutiva. Es notava el necessitades que estaven en veure que una derrota acabava amb les seues opcions de playoff. El tècnic taronja demanava temps mort. La tensió anava en augment i el pavelló estrenyia. Ara era Bourges el que portava la davantera. Malgrat els colps de Valencia Basket, el combinat local responia. Mancant un minut, Romero empatava el marcador des dels tirs lliures. Amb 22.5 segons per davant, Alexander rebia falta i anotava un tir lliure. Rubén Burgos demanava temps mort amb l'última possessió. L'equip no va anotar i el triomf es quedava en Bourges.