La sisena seguida arriba a Berlín (88-94)

26/01/2023

Victoria en la pista de l'ALBA Berlín sobreposant-nos a les baixes en el joc interior. Partidàs coral amb Jared Harper (20 punts), Chris Jones (16 punts) i Kyle Alexander (14 punts) com els màxims anotadors. Sisena victòria seguida, quarta a Europa, ens posem amb balanç positiu en la Turkish Airlines EuroLeague! 11-10

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Jaime Pradilla. Una safata del base taronja va replicar a l'encert inicial de Sikma i un triple de Puerto va posar per damunt al quadre taronja encara que Lo li ho va retornar en l'acció següent. Encara que l'aler d'Almussafes va ser amb decisió a l’anella, un segon triple de Lo va ser contestat per un altre de Jones. La defensa taronja es va activar per a recuperar un parell de pilotes i va castigar amb un triple de Puerto i una anella passada de Pradilla. Maodo Lo continuava assumint el protagonisme ofensiu del seu equip igualant els huit punts de Puerto per a posar el 12-15 en arribar a la meitat del primer acte. Zoosman ho empatava amb un 2+1 però Webb i Alexander mantenien per damunt al quadre taronja i un triple de Prepelic tornava a estirar lleugerament la renda visitant. Thiemann i Blatt ho empataven i Procida allargava el parcial alemany per a tornar a posar per damunt al quadre local abans d'un triple de Xabi al qual va contestar Blatt amb un altre per a arribar amb 25-24 al final del primer quart.

Harper va agafar el testimoni ofensiu però l'ALBA trobava al seu joc interior per a mantindre's manant en el partit abans de dues cistelles seguides d'Alexander i un nou encert de Harper després de recuperació. Prepelic va trobar de nou al canadenc baix l’anella, que aprofitava la seua mobilitat davant el gegant Koumadje i Harper va continuar traient partit a la seua velocitat, encara que un triple de Smith col·locava el 35-37. Harper li ho va retornar des de la cantonada i després Pradilla va convertir a taula per a posar una màxima de set punts. Radebaugh va retornar la cistella de Sikma i Jones des de la mitjana distància va replicar a un triple del, que es va convertir de nou en el referent ofensiu dels locals en eixe moment de partit per a posar el 44-46 a un poc més de dos minuts per al descans. Jones i Webb des del tir lliure ho deixaven en 47-50 en arribar a l'intermedi.

Un triple de Webb va obrir la segona meitat però encara que Lo seguia en estat de gràcia, Pradilla es va fabricar la cistella en la pintura i Jones el corredor fins a l’anella per a la safata. Josep des del tir lliure i un triple de Radebaugh retornaven els set d'avantatge en arribar a la meitat del tercer acte abans de dos triples de Thiemann i Zoosman i un encert de l'ala-pivot alemany per al 62-61. Xabi va tallar el parcial amb una cistella des de la mitjana distància i Alexander no va perdonar des de la línia de personal però Thiemann ho tornava a empatar. Kyle va repetir des de la mitjana distància però un triple de Blatt ho deixava en 68-67 amb deu minuts per jugar.

Després d'un inici d'intercanvi d'errors, Harper va ficar la primera cistella de l'últim acte i Pradilla va convertir una recuperació en dos punts però Blatt ho empatava de nou amb un triple. L'encert en el tir exterior era el que li faltava al quadre taronja i per això Harper es va anar a l’anella per a la safata i una recuperació de Xabi va acabar amb la cistella en transició de l'aler basc. Després del temps mort, un palmeo de Webb va trobar la resposta d'una acció individual de Lo però Harper atacava l’anella amb decisió, portant-se a vegades el tap de Lammers i altres traient la safata. Cinc punts seguits de Zoosman col·locaven el 78-79 en entrar en els últims tres minuts i encara que Jones aconseguia traure un viatge a la línia del tir lliure, un 2+1 de Lammers ho empatava a 81. Alexander va traure la falta en la lluita pel rebot ofensiu i va convertir els seus dos llançaments lliures i després d'una bona defensa, Jones va traure avantatge per a traure un altre viatge a la línia de personal sense fallada. Lo va ficar una safata que era el 83-85 i Jonah va atacar l’anella amb decisió per a traure una nova personal, que va vindre acompanyada amb una tècnica per protestar a Sikma que li va donar a l'equip taronja tres llançaments lliures que no va perdonar. Lo es va deixar un tir lliure però després d'una fallada en el triple de Xabi, Thiemann no va fallar per a col·locar el 86-88 a 17 segons del final. Va haver-hi falta ràpida sobre Xabi que no va fallar, una altra sobre Smith que tampoc ho va fer i després una dura falta sobre Harper que tot i el colp va convertir els dos tirs lliures. Després de l’errada en el triple de Sikma, una safata de Harper ho deixava en 88-94.