Casas i la Fonteta valen un històric bitllet per als playoffs d'Eurolliga (69-64)

01/02/2023

El debutant ho ha fet. El que va començar sent un somni ja és tota una realitat mancant dues jornades per al final de la lliga regular de la EuroLeague Women. Valencia Basket és equip de playoffs. En un partit en el qual l'equip no va estar fluid en la primera part, després del pas pels vestuaris es rehízo i, guiat per una històrica Queralt Casas, que va aconseguir la seua màxima anotació de taronja amb 27 punts, i una Fonteta entregada, va donar la volta al marcador i va superar a Polkowice. Una victòria que suposa guanyar-li el basket average a aquest rival directe, assegurant així la presència de les de Rubén Burgos en els playoffs de la primera Eurolliga de la seua història.

El conjunt taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Queralt Casas, Raquel Carrera i Lauren Cox. Començaven les locals amb un 0-4, que frenava Casas per a estrenar a Valencia Basket amb robatori i canastra. No obstant això, no estava gens fluid en atac. Moltes pèrdues de pilota en pocs minuts de joc que, Polkowice no va tardar a aprofitar. Parcial de 0-7 visitant per a agafar un primer avantatge, obligant al temps mort de Rubén Burgos. No obstant això, el parcial en contra va continuar pujant fins a 10. Spanou estava imparable. Lamana tallava la sequera, però calia continuar treballant per a canviar la cara al partit. Movent la banqueta, l'equip responia amb un parcial de 6-3 que retallava les coses. Els punts d'elles eren des del tir lliure. El primer quart finalitzava 7 a baix.

Spanou colpejava en l'inici del segon des del triple i Ouviña contestava, però la confiança no arribava. Un altre parcial, ara de 5-0, de les poloneses, que pujava la diferència a 12 punts. Després de diversos atacs sense poder reduir, el tècnic taronja parava el partit. Valencia Basket arremetia amb un xicotet 4-0, que Puter tallava des del triple, però entre Ouviña i Casas es van tirar els punts a l'esquena. La defensa i ara les faltes, que havien penalitzat a les taronja en el primer quart, estava penalitzant a Polkowice. Amb un gran esforce físic i anotació baixa per part de tots dos equips, la diferència quedava en 7 al descans (27-34).

La capitana posava a 5 a Valencia Basket res més tornar dels vestuaris, després de recuperació i canastra de Carrera. Pese al treball de l'equip en defensa, Polkowice va colpejar en transició i va posar el +9, però la rèplica no va tardar a arribar. Un 6-0 entre una espectacular Casas i Gülich posava a les taronja a tir de tres punts. L'entrenador visitant demanava temps mort. Encara que Gadja anotava, arribava un al·luvió taronja. Parcial de 8-2 entre Romero i Casas, amb una Fonteta estrenyent, i Valencia Basket es posava un a dalt. Amb el marcador tan atapeït, durant uns minuts es va succeir un xicotet intercanvi de canastres. Arribava llavors un altre 9-0 taronja, que col·locava el +8 i ja l'afició embogia. Encara que Wheeler reduïa des del tir lliure, Cox anotava per a retornar els 8 d'avantatge al final del tercer quart.

Salvadors col·locaba el +10 en l'inici de l'últim i la defensa de l'equip continuava sent asfixiant. Wheeler tractava de tirar-se a Polkowice a la seua esquena, però Valencia Basket sempre donava rèplica, mantenint un bon matalàs. L'equip estava deslligat i amb molta confiança. Veia la victòria a prop i el bitllet per als playoffs. Romero elevava la renda a 11 punts mancant 5 minuts. Les poloneses feien un 4-0 que feia recordar que encara quedava molt per davant. Important triple de Cox en aqueix moment per a donar oxigene i obligar al temps mort visitant. Wheeler reduïa a 8 amb tirs lliures. 1 minut. Bona defensa i bona faena en el rebot per a impedir que fora a més. No obstant això, mancant 25 segons, Spanou anotava un triple que retallava 5 punts i Rubén Burgos demanava temps mort per a dibuixar un atac que estirara el xiclet i impedira que Polkowice baixara als 3 punts de diferència. Valencia Basket no va anotar però elles tampoc. El triomf i el average era taronja. A playoffs.