Gran esforç davant Jairis per a arribar a l'aturada amb victòria (48-74)

04/02/2023

Valencia Basket va traure amb escreix una visita a Hozono Global Jairis que no era fàcil amb les baixes d'Alba Torrens i Raquel Carrera. Les jugadores van estrényer en defensa i van complir en atac, liderades per unes espectaculars Queralt Casas i Lauren Cox. L'estatunidenca va finalitzar amb un doble-doble de punts i rebots i rècord de taps en un partit. El combinat de Rubén Burgos torna a la senda de la victòria en LF Endesa i manté la segona posició. Després d'un mes frenètic, gran últim esforç físic i mental abans de l'aturada per la finestra FIBA de l'Eurobasket que vindrà molt bé a Valencia Basket.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Ángela Salvadores, Queralt Casas, Lauren Cox i Marie Gülich. L'estrena no va tardar res a arribar de la mà de la capitana i Brkaninovic ho feia després per a les locals des del tir lliure. Malgrat aqueix inici ràpid, va tardar Valencia Basket a tornar a anotar. Després de diverses fallades en tirs de mitjana distància, Cox trencava la sequera amb un triple, però un 5-0 de les murcianes, que els donava un +3, forçava el temps mort de Rubén Burgos. Eixia Lamana a pista colpejant de la mateixa manera i posant les taules del marcador i Salvadores tancava el 5-0. Moltes segones oportunitats concedides a Jairis que, afortunadament, no va poder aprofitar, malgrat que l'equip taronja tampoc ho va fer. Després de diversos minuts amb el lluminós sense moure's, el combinat murcià va començar a veure cércol. Ara feia un 4-0, que Gülich frenava amb un triple per a deixar a Valencia Basket un a dalt al final del primer quart.

L'alemanya va continuar sent protagonista en l'inici del segon i, amb un 2+1, posava 4 d'avantatge. Encara que elles retallaven amb tirs lliures, Ouviña retornava el +4 i el tècnic local parava el partit. De Souza eixia anotant, però el conjunt taronja estava defensant bé, i arremetia amb un 7-0 que pujava la renda a 9 punts. De nou hi havia temps mort de Surís. Cox estava fent molt mal dins de la zona i va continuar anotant. Bettencourt tallava el 9-0 des del tir lliure. Les murcianes estaven tenint molts problemes per a anotar, malgrat les oportunitats que estaven tenint gràcies al rebot. Valencia Basket, que tampoc estava especialment encertat, sí que va poder aprofitar i Romero pujava a +13 la renda al descans (17-30).

El Jairis eixia dels vestuaris amb 4 punts consecutius que en aquest cas era Ouviña la que impedia que fora a més. Un altre 4-0 local i, de nou, era l'aragonesa la que ho parava. Amb un triple aconseguia recuperar un matalàs de 10 punts. Després de canastra d'Evans en rebot ofensiu, que denotava la necessitat de carregar millor les captures sota el cércol, Rubén Burgos demanava temps mort. La reacció de l'equip va ser excel·lent, defensant i arribant a les ajudes i trobant moltes alternatives en atac. 8-0 amb anotació repartida, +16 i Surís parava el partit. No obstant això, l'equip taronja va continuar fent sang. Entre Gülich i Cox van pujar el parcial a 14-0 i l'avantatge a 22. De Souza aconseguia parar-ho per a les seues, però ara Valencia Basket tenia una bona renda i la va continuar augmentant. Casas la deixava en 25 al final del període.

Cox, que estava ja amb un doble-doble, estrenava l'últim quart pujant a 27 l'avantatge. Contell es tirava els punts del seu equip a l'esquena amb dos triples consecutius. Costa sumava per al 8-0 local, però la rèplica taronja no tardava a arribar amb un 5-0. Valencia Basket estava còmode en aqueixa diferència de 20 punts i responia els intents de colps del Jairis. Mancant 5 minuts per a acabar el partit, l'equip sol havia de manejar aqueixa diferència. El conjunt taronja va complir, amb bons minuts finals de Morro, Lamana i Buenavida. La renda va arribar fins als 29 punts.