Derrota ajustada al Palau (81-75)

05/02/2023

Valencia Basket va caure en la seua visita a la pista del Barça per 81-75 en un partit que va anar dominant durant molts minuts i en el qual va aguantar la pujada d'intensitat blaugrana de la segona meitat per a arribar a un final apretat que va decidir Abrines amb un triple i una recuperació. El conjunt taronja va encadenar dos bons parcials en el primer quart que li van permetre construir un avantatge que va arribar a estirar a quinze en el segon i que va poder protegir fins al descans. L'equip blaugrana va assecar l'ofensiva valenciana amb una agressiva defensa, va trobar un poc d'encert exterior amb Laprovittola i a Mirotic en la pintura per a baixar al mínim el seu desavantatge. L'entrada d'Evans i l'encert de Webb van contindre l’estirada blaugrana en eixe tercer quart i encara que el Barça culminava la remuntada en l'inici de l'últim, l'equip valencià no es va soltar del partit per a lluitar el triomf fins als últims segons.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, James Webb III i Kyle Alexander. Una acció individual de Claver va replicar als tirs inicials de Laprovittola i un 2+1 d'Alexander i una safata de Jones van ampliar un parcial taronja de 0-7 que va tallar l'argentí del Barça. Dos triples seguits de Webb i Jones, dos tirs lliures d'Alexander i una acció individual de Jones van suposar un altre parcial taronja per a disparar la renda valenciana fins al 6-17 al pas pel minut 7. Jokubaitis ho va tallar en 0-10 i malgrat la bona defensa, el lituà del Barça convertia un triple. La rotació blaugrana va millorar la defensa i l'equip taronja treia viatges al tir lliure però desaprofitava alguns dels seus llançaments i encara que un triple de Rivero i dos tirs lliures de Prepelic van estirar l'avantatge a un màxim de tretze, van trobar la resposta de tres llançaments des de la personal de Jokubaitis per a arribar amb 14-24 al final del primer quart.

Sanli i Kuric van estirar el parcial local per a retallar a cinc abans de dos lliures de Prepelic i un altre de Pradilla i cinc punts seguits de Rivero que col·locaven una nova màxima de catorze. Vesely i Da Silva posaven el 21-32 a sis minuts per al descans i encara que l'equip blaugrana va pujar la intensitat de la seua defensa, Alexander convertia per dues vegades des de la mitjana distància i portava a Jasikevicius a tornar a parar el partit. El Barça va canviar a una configuració amb tres xicotets junts però Kyle va continuar assumint el protagonisme ofensiu fins que va demanar el canvi. Li va substituir Rivero, que va clavar un triple només entrar, encara que el Barça ja trobava punts entre el que Laprovittola fabricava i el que assistia a Vesely per a recuperar un poc del seu desavantatge. El pivot txec finalitzava les accions ofensives del Barça per a baixar la renda taronja de la desena abans d'una cistella de Webb que manava el partit al descans amb 32-43.

La segona meitat va començar amb el Barça trobant l'encert en el triple que li havia faltat en la primera, encara que Webb va retornar el triple inicial de Laprovittola i Alexander va esmaxar en dos punts una errada en el tir de Jones. L'argentí del Barça continuava trobant encert exterior i el Barça trobava en la pintura a Mirotic per a posar el 46-49 en arribar a la meitat del tercer acte. L'equip taronja tenia problemes per a anotar davant l'agressiva defensa blaugrana i Vesely va baixar la renda local a un abans d'un triple d'Evans. Mirotic li ho va retornar, però també ho va fer Webb, que després va palmejar dins la fallada en un tir des de la cantonada. La potència de Nnaji va tornar a acostar al quadre blaugrana i encara que Evans va trobar a Rivero en la pintura, una cistella després de rebot ofensiu de Mirotic ho deixava en 57-59 amb deu minuts per jugar.

Cinc punts seguits de Satoransky col·locaven al Barça per damunt per primera vegada des del primer quart amb el 62-61 i tot i un triple de Pradilla, Nnaji i un altre de Laprovittola ampliaven lleugerament la renda local. Kalinic va retornar els tirs lliures de Rivero i Prepelic primer va trobar a Alexander en la pintura i després va convertir en dos punts una recuperació per a posar un a dalt a l'equip taronja en entrar en els últims cinc minuts. Les següents defenses van ser castigades amb faltes que van suposar dos tirs lliures de Laprovittola i un 2+1 de Kalinic que posaven el 74-70. L'equip taronja va encadenar diverses accions defensives però no aconseguia anotar fins que una recuperació li va donar a Webb l'oportunitat d'anotar dos llançaments lliures per a retallar a un a minut i mig del final. Una anella passada de Jokubaitis posava el 76-73 però Jones va anotar en l'acció següent. L'equip taronja va defensar bé però amb diversos jugadors en el sòl, la pilota solta va acabar en mans de Abrines que va ficar un triple per al 79-75 amb 26 segons per jugar. El balear va recuperar la següent pilota i el partit es va consumir amb victòria blaugrana per 81-75.