Un triple màgic de Chris Jones sentencia en el OAKA (91-92)

10/02/2023

L'equip taronja va pujar la intensitat defensiva després d'una primera meitat en la qual es va imposar el talent ofensiu dels grecs i es va posar per davant en el tercer quart. En els minuts finals, en un partit igualat, la recta final de Chris Jones va decidir sobre la botzina un partit a cara o creu.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, James Webb III i Kyle Alexander. L'equip grec va començar encertat amb un parcial de 6-0 que va tallar Jones des del tir lliure. El base taronja va obrir la llanda ofensiva i se li va unir Claver des de la mitjana distància però Gudaitis mantenia per damunt als locals abans d'un triple de Jones per a empatar. Alexander en la pintura i dos triples de Webb no deixaven créixer la renda tot i l'encert local de Bacon i Lee. Un mat després de recuperació d'Alexander van trobar la resposta de Bacon i Gudaitis per a estirar a cinc l'avantatge local abans d'un 2+0 del propi pivot canadenc però Williams ho deixava en 26-21 al final del primer quart.

Un palmeo de Pradilla va tindre la rèplica de la primera cistella de Matt Thomas com a verd i una safata de Bacon i tot i un triple d'Evans, el quadre local col·locava el 36-27 a sis minuts per al descans. Els tirs lliures de Rivero eren l'única font ofensiva en eixos minuts fins a una estratègia de banda que va acabar amb un mat del cubà. Un mat d'Alexander i dos tirs lliures de Prepelic eren retornats des de la línia de personal per l'equip grec per a mantindre estable el seu avantatge però una pilota penjada que Jones va convertir en dos punts i un ganxo de Pradilla no la deixaven créixer. Lee i Williams van donar una nova estirada per a manar el partit al descans amb 49-42.

Després de l'intermedi, l'equip taronja va trobar a Alexander en la pintura i després de dues bones defenses, un triple de Claver va portar a Radonjic a parar el partit amb menys de minut i mig de segona meitat disputada. Un triple de Lee va tallar el parcial d'entrada en 0-6 però Radebaugh va atacar l’anella amb decisió i un afortunat 2+1 d'Alexander va posar per primera vegada en el partit a l'equip taronja per davant. Gudaitis des del tir lliure posava el 54-53 però una canastra amb addicional de Jones mantenia per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del tercer quart. Dos triples seguits de Matt Thomas canviaven el sentit del marcador però Pradilla també va encertar des de darrere de l'arc i Xabi va convertir dos llançaments lliures. Grigonis i Gudaitis posaven l'empat a 63 abans d'un triple de Harper al qual va contestar Grigonis amb un altre, però Harper va repetir des de darrere de l'arc i dos tirs lliures de Lee ho deixaven en 68-69 amb deu minuts per jugar.

Rivero va convertir després de rebot ofensiu però Gudaitis i un triple de Lee posaven el 73-71 abans d'un triple de Claver i una safata de Pradilla després de recuperació que portava a Radonjic a parar el partit. Dues faltes seguides de Rivero li van manar a la banqueta eliminat per faltes però un nou triple de Claver mantenia un punt per damunt al Valencia Basket a cinc minuts del final. Un 2+1 de Gudaitis posava el 81-79 i encara que Alexander va anotar una cércol passat, una altra canastra amb addicional del pivot lituà del Panathinaikos mantenia per damunt a l'equip verd. Jones va anotar una safata i després un tir des de la mitjana distància però Lee des del tir lliure posava el 86-85 amb minut i mig per jugar. Jones es va fabricar una safata de fantasia però Lee va traure una altra personal i no va malgastar els tirs lliures per al 88-87 ficats ja en l'últim minut. Jones va fer el propi des del tir lliure però un error defensiu va permetre a Lee anar-se fins a l’anella per a traure una falta amb addicional fallat que col·locava el 90-89 a 42 segons del final. Valencia Basket va perdre la següent pilota i va haver-hi una falta ràpida sobre Matt Thomas que es va deixar el primer i va convertir el segon. 91-89. Bola taronja. Jones va mimar la pilota i va clavar un triple que va congelar el OAKA i va donar la seua segona victòria en aquesta pista al quadre taronja.