Festa perfecta en l'homenatge a la Copa del 98 (82-76)

12/02/2023

Valencia Basket va tancar una festa perfecta en l'homenatge al 25é aniversari de la Copa del Rei del 98 en imposar-se al Gran Canària per 82-76 en un resultat que a més li va servir per a igualar el basket-average particular amb l'equip groc. L'equip taronja es va reposar de dos parcials en contra en la primera meitat per a arribar un punt a baix al descans gràcies al seu encert exterior en la recta final de la primera meitat. Valencia Basket es va alçar per tercera vegada després d'un parcial en contra en l'inici del tercer quart per a posar-se per davant en la recta final i en esta ocasió Jones va ficar 13 dels últims 16 punts de l'equip des del 66-72 per a assegurar el triomf i tancar una setmana increïble del base taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Víctor Claver i Kyle Alexander. Una acció individual de Jonah va respondre al triple inicial de Brussino però Diop i un triple de Albicy col·locaven el 2-8 després dels primers tres minuts. Jones des de la mitjana distància i cinc punts seguits de Radebaugh li donaven la volta al marcador en arribar a la meitat del primer acte. L'equip taronja es va desesperar amb el criteri arbitral, va encadenar diversos errors en atac i el Gran Canària ho va aprofitar per a endossar-li un parcial que col·locava el 9-18 i portava a Mumbrú a parar el partit al pas pel minut 8. Balcerowski va allargar el parcial a un 0-12 abans d'una cistella de Pradilla trepitjant la línia de tres i malgrat que el quadre groc continuava trobant al pivot polonés, un 2+1 de Pradilla i dos tirs lliures d'Evans ho deixaven en 16-22 en arribar al final del primer quart.

Una safata de Prepelic, una altra després de recuperació de Xabi i un triple de Dubljevic per a obrir el segon acte es van menjar tot el desavantatge per a tornar a posar a dalt a l'equip taronja i encara que Inglis va tallar el parcial en 11-0, Dubi va convertir baix l’anella per a portar a Lakovic a parar el partit. Diop i Benite posaven el 25-29 abans d'un 2+1 de Xabi i encara que l'equip groc es mantenia per damunt, Evans va retornar el triple de Shurna i Harper va convertir des de darrere de l'arc. El quadre groc castigava les pèrdues per a córrer i anotar, però un triple de Puerto i un 2+0 de Jones li donaven de nou la volta al marcador encara que Inglis ho deixava en 39-40 en arribar al descans.

Un parcial de 0-8 en 80 segons amb dos triples de Albicy va tornar a estirar la renda groga a nou punts. Després del temps mort de Mumbrú, el tercer triple seguit de Albicy va retornar un anterior de Jones i una antiesportiva sobre el base francés es va quedar en zero punts per al 43-51 en arribar al minut 24. Un triple i un mat de Claver van trobar la rèplica d'un triple sobre la botzina de possessió de Slaughter i una cistella de Inglis però Rivero va ballar en la pintura i Evans va convertir un triple després de rebot ofensiu. El quadre taronja va millorar darrere però va malgastar alguns tirs lliures i Benite va convertir el triple però Xabi va atacar l’anella amb decisió per a deixar-ho en 56-59 amb deu minuts per jugar.

Evans va córrer el camp després de recuperació per a anotar la safata i Prepelic va trobar a Pradilla per a la cistella per elevació però Benite i Balcerowski mantenien al quadre groc per damunt. Una anella passada de Pradilla ho va empatar però dues pèrdues i dos rebots ofensius li donaven l'opció al Gran Canària de posar el 62-66 abans de dos tirs lliures de Prepelic però Bassas va clavar el triple des de la cantonada. Jones va trobar a Xabi per a la cistella en la pintura però un nou triple de Salvó posava el 66-72 a cinc minuts per al final. Una safata i un 2+0 de Jones van retallar abans d'un triple de Slaughter que va retornar Rivero i un triple de Jones va culminar la remuntada. Després d'una bona defensa, Jones va mimar la pilota i va convertir la safata tot i el contacte. Albicy es va deixar un tir lliure per al 78-76 ficats ja en l'últim minut i Jones va anotar una cistella increïble malgrat que va estar a punt de perdre la pilota quan tractava d'alçar-se. Slaughter va desaprofitar un tir lliure i Bassas va fallar el triple, Jones va tornar a anotar i l'equip taronja va tindre fins a una última opció per a emportar-se el basket-average particular, però l'estratègia de banda no va funcionar i el partit es va acabar amb 82-76.