Exercici de resistència sense premi davant el Reial Madrid (86-85)

16/02/2023

L'equip taronja va ser a remolc des del principi amb un parcial en contra en el final del primer quart i va arribar a veure's fins a 16 a baix en l'inici del segon, però va millorar les seues prestacions defensives i va trobar una mica d'encert per a arribar viu al descans. De la mà de Jones i Harper va arribar a col·locar-se a dues en el tercer quart i després va tornar a retallar fins a aqueixa distància un parell de vegades més, però no va aconseguir donar-li la volta fins als últims tres minuts. En els segons finals, una penetració de Jones no va aconseguir segellar una victòria que haguera suposat el passe a semis.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Víctor Claver i Bojan Dubljevic. Una safata de Jonah va ser la primera cistella del partit i Dubljevic en la pintura va tallar un parcial blanc en 6-0. Malgrat les bones defenses, l'encert exterior no arribava en bones posicions fins a un triple de Chris Jones, encara que un palmeig de Tavares col·locava el 10-7 en arribar al minut 6. Malgrat una acció individual de Jones, un altre parcial del Real Madrid portava a Mumbrú a parar el partit, però la renda blanca va pujar fins al 20-9 mentre els tirs de l'equip taronja s'estavellaven contra l’anella fins a una connexió de Jones amb Alexander. Una acció individual de Harper deixava el marcador en 21-13 al final del primer quart.

Un alley-oop baixat per Alexander era l'única oposició d'un Valencia Basket davant un Real Madrid que va trobar els seus dos primers triples de la mà de Cornelie i Llull per a ampliar el seu avantatge fins al 31-15 a set minuts i mig per al descans. Dos tirs lliures d'Alexander i dues cistelles amb addicional consecutives de Rivero van donar un poc d'aire al quadre taronja amb un parcial de 0-8 que va tallar Hezonja amb dues cistelles seguides. Un triple de Harper mantenia el desavantatge estable però malgrat realitzar algunes bones defenses, les segones opcions de l'equip blanc i les fallades des de darrere de l'arc permetien al Real Madrid recolçar-se en Hezonja per a tornar a estirar el seu avantatge. Un mat de Pradilla a passada d'Evans i un triple del propi base taronja retallaven i un triple de Prepelic des de mig camp sobre la botzina manava el partit al descans amb 41-34.

Radebaugh va retornar la safata de Musa i quatre punts seguits de Claver van retallar un poc més abans que Deck posara el 47-40. Dubljevic en la pintura tornava a acostar a cinc i malgrat dos encerts seguits dels blancs, un triple de Pradilla i una acció individual de Jones baixaven a quatre. Musa, Tavares i Deck posaven el 57-47 en arribar al minut 27 però cinc punts seguits de Jones tornaven a rebaixar i una jugada de quatre punts de Harper i una safata de Prepelic col·locaven el 60-58, encara que els tirs lliures del Real Madrid el deixaven en 63-58 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Xabi López-Arostegui baixava una altra vegada a dos però un 2+1 de Yabusele i un tir lliure de la tècnica a Mumbrú no li donaven opció al quadre taronja a tindre pilota per a tractar d'abordar la remuntada. Un espectacular mat d'Alexander donava energia al quadre taronja i una antiesportiva sobre Tavares es va quedar en un punt. L'equip blanc treia viatges a la línia del tir lliure per a posar el 69-63 a huit minuts del final i després d'un 2+0 de Rivero, el quadre taronja es va ficar en bonus. Malgrat tornar a vore's set a baix, un triple de Harper va retallar però Hezonja ho va retornar. No es va apreciar antiesportiva en una falta sobre Alexander i un ganxo de Hezonja posava el 77-69 en arribar a la meitat de l'últim acte. Dos triples seguits de Jones i Dubljevic portaven al Real Madrid a parar el partit però després de l'aturada Deck va tornar a traure llançaments lliures per al 79-75. Una antiesportiva sobre Harper es va quedar en dos punts però després d'una jugada boja, el partit va entrar empatat als últims tres minuts. Harper des del tir lliure culminava la remuntada però un triple i una safata en transició de Deck posaven el 85-81 ficats ja en l'últim minut i mig. Després de dos tirs lliures de Dubljevic, Xabi va fallar el triple per a tornar a posar-se per damunt i Hanga es va deixar un des de la línia de personal. Una safata de Jones va tornar a retallar a un punt i l'equip blanc no va aconseguir llançar en la següent acció. 86-85, 26,3 per jugar. Bola taronja. No es va apreciar cap falta sobre la conducció de Chris Jones, que no va aconseguir anotar i la victòria va ser per al Real Madrid.