Gran triomf a la Fonteta per a arrabassar el lideratge a Spar Girona (77-62)

16/02/2023

Valencia Basket aconsegueix una gran victòria a la Fonteta davant Spar Girona, que suposa guanyar el basket average particular i arrabassar el lideratge al conjunt català. En el partit d'anada es va perdre per 6 punts en Fontajau. El combinat de Rubén Burgos va tirar el forrellat en defensa i dominó de principi a fi al seu rival per a amarrar un important triomf de cara als playoffs. Encara que va ser una victòria molt coral, va destacar especialment Cristina Ouviña amb els seus punts i la seua magistral direcció.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. El marcador l'estrenava Carrera, que tornava de lesió, després d'un bon moviment de pilota de l'equip. Sykes responia per a les seues des del triple. Gran faena defensiva de l'equip en els primers compassos, arribant als dos contra un i tancant el rebot. Parcial de 10-2 de les taronja amb anotació repartida - per a provocar el primer temps mort visitant amb un +7. Encara que anotava Tolo a continuació, Valencia Basket estava molt còmode en la pista, Burdick debutava i l'equip agafava un avantatge de 9 punts amb una Cox espectacular en defensa i en atac. Etxarri reduïa a 7, però les de Rubén Burgos desplegaven la seua millor versió per a atropellar amb un parcial de final de quart de 8-0 per a posar una bona renda de 15 punts.

Labuckiene ho tallava en l'inici del segon. Valencia Basket estava fent un esforç titànic en el rebot aconseguint segones oportunitats, però no veia cércol. Finalment aconseguia tornar a anotar. Entre Buenavida i Ouviña arremetien amb un 7-0, pujant l'avantatge fins als 18 punts. Canut demanava temps mort de nou. La defensa taronja estava sent asfixiant per a les catalanes, que superaven els 20 punts ja més que transcorregut l'equador del quart. Xicotet parcial visitant de 4-0, amb Tolo protagonista, que fulminava Cox amb 5 punts consecutius en el seu compte per a retornar un +17. Les de Rubén Burgos s'anaven amb un bon matalàs al descans (41-25).

Després del pas pels vestuaris, Spar Girona tractava de retallar des del triple i el tir lliure. A Valencia Basket li estava costant ara que li entraren els tirs i les catalanes no van perdonar. El parcial era de 5-11 i Rubén Burgos parava el partit. Encara que Casas anotava just després, Araujo colpejava amb duresa per a trencar la barrera dels 10 punts i posar a les seues a 7. Dos triples consecutius de Carrera i Ouviña retornaven la confiança i Canut demanava temps mort. Valencia Basket va continuar augmentant el parcial, que deixava Gülich en 10-0 amb renda de 17 punts. De nou, l'equip gaudia d'un bon matalàs. Eixia llavors de pista Burdick adolorida després d'un contacte amb una jugadora de Spar Girona. L'avantatge al final del tercer quart era de 15 punts.

A Valencia Basket li quedaven 10 minuts per a gestionar aqueix avantatge, que estava ara en uns 17 punts. L'anotació continuava sent molt repartida i només Sykes i Araujo estaven sumant per a les catalanes. En l'equador del quart Ouviña anotava un triple que recuperava la renda de 18 punts. Canut parava el partit. Gardner, que no havia aparegut encara, anotava un triple per a tractar de retallar, però la desesperació començava a fer mossa en Spar Girona. Una antiesportiva de Sykes sobre Salvadores va ser mostra d'això. Gülich pujava la màxima a 20 punts mancant un minut i la victòria estava segellada.