Valencia Basket és tercer i s'enfrontarà a Beretta Famila Schio en quarts de l'Eurolliga (65-55)

01/03/2023

Victoria amb sofriment davant Olympiacos en l'última jornada de la fase regular de la EuroLeague Women, que atorga la tercera plaça del grup A. El conjunt taronja va treballar de manera incansable davant un competitiu combinat grec, que volia acabar de la millor forma la seua participació en la competició. València Basket, marcat per la baixa de Cristina Ouviña en el primer quart, va saber gestionar les adversitats per a tancar el triomf en l'últim període. D'aquesta manera, el combinat que dirigeix Rubén Burgos s'enfrontarà en quarts de playoff a Beretta Famila Schio, segon classificat del grup B.

L'equip taronja va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Tardava a entrar la primera del partit. Ho estrenava Gustafson per a les visitants i poc després responia Carrera. Arrancava llavors un duel entre les pivots. 5 punts per a cadascuna en aqueix inici. Amb les taules en el marcador, Olympiacos feia un 5-0 i, en aqueix moment, Ouviña rebia una antiesportiva de Gustafson, que queia damunt de la seua cama, i li feia marxar-se adolorida. En aqueixos minuts complicats, Salvadores eixia a l'amague. Liderava un parcial de 6-0 per a posar a l'equip per davant, provocant el temps mort visitant. Valencia Basket va continuar augmentant el parcial, que arribava a 13-1 i un +7 d'avantatge, ara amb Romero com a protagonista. Gustafson retallava a 5 al final del primer quart.

Olympiacos estava jugant i defense dur, però el combinat taronja estava movent bé la pilota i trobant als seus interiors en la zona. Quan recuperava els 7 de renda, l'entrenador de Olympiacos tornava a parar el partit. Encara que elles van aconseguir anotar, Valencia Basket va fer un xicotet 5-0 que pujava el matalàs a 10 punts. Elles ho contestaven de la mateixa manera per a reduir la diferència a la meitat, sempre amb Gustafson com a referent. El combinat atenés es va carregar prompte de faltes i les de Rubén Burgos van aprofitar per a sumar des del tir lliure en moments en els quals els tirs no entraven tan fàcils. A poc a poc el joc va tornar a fluir, Buenavida retornava el +10 i Cox elevava a 13. Olympiacos reduïa al descans (39-28).

El cércol semblava tancat després del pas pels vestuaris. La pilota no volia entrar. Entre alguna canastres fàcils fallades i que les gregues s'havien tancat bastant, Valencia Basket no podia sumar. Després d'un 3-0 visitant, Salvadores frenava la sequera transcorreguts 4 minuts del quart. Lamana pujava a 12 l'avantatge, però, després d'un parell de canastres fàcils de Olympiacos, el tècnic taronja demanava temps mort. No s'aconseguia frenar, no obstant això, el seu doll de confiança. 9-0 liderat per les exteriors, que estrenyia al màxim la distància fins als 3 punts que, de nou, tallava Salvadores. Valencia Basket va pujar línies en defensa i va fer un 4-0. Gustafson retallava a 5 al final del període i Carrera marxava de pista amb molèsties al peu després d'un contacte amb una jugadora de Olympiacos.

Encara quedava molt de partit per davant. Després d'uns intercanvis de canastra, entre Stamolamprou i Ayuso estrenyien el marcador a només 2 punts. La tensió en l'ambient augmentava i la Fonteta va prendre un paper important. Bona reacció de Valencia Basket. Burdick posava el +6 i les visitants demanaven temps mort. Que important van ser els tirs lliures en aqueixos minuts. L'equip taronja no perdonava el seu pas per ací. Salvadors col·locava el +8. Calia manejar aqueixa diferència en els 3 minuts restants per a aconseguir l'objectiu. El combinat de Rubén Burgos va fer bé els deures. Des de la defensa va poder retornar un +10 de renda mancant poc més d'un minut. La victòria estava tancada.