Superats en la pista del Cazoo Baskonia (114-75)

03/03/2023

Valencia Basket va tallar la seua bona ratxa visitant en la Turkish Airlines EuroLeague en un partit en el qual va ser clarament superat pel Cazoo Baskonia per 114-75 després d'una primera meitat en la qual no va poder contindre l'ofensiva vitoriana i una segona meitat en la qual es va bloquejar totalment en atac. L'equip taronja va aguantar amb desavantatges curts durant bona part de la primera meitat, però l'equip baskonista va trobar encert en el tir de tres punts i la recta final del segon quart de Thompson li va impulsar per a ficar 57 punts i anar-se guanyant de nou al descans. Valencia Basket va voler pujar la intensitat després de l'intermedi però es va bloquejar totalment en atac en la segona meitat i el Cazoo Baskonia anava sumant per a fer créixer la seua renda fins a una màxima de 39 punts que va coincidir amb el resultat final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Xabi López-Arostegui, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de Webb va obrir el marcador i una acció individual de Xabi va ampliar el parcial inicial fins que Giedraitis va ficar la primera dels locals. L'aler basc va continuar buscant els seus avantatges per a anotar però Hommes i Kotsar retornaven els punts per a mantindre el partit equilibrat. Un triple de Radebaugh va trobar la rèplica de quatre punts seguits de Kotsar per a empatar-ho a 10 però Jones anotant per dues vegades i assistint per a un tir lliure de Webb, mantenia l'avantatge visitant en arribar a la meitat del primer acte. Hommes posava el 12-15 i tot i un palmeig de Xabi, Hommes i el primer triple local, obra de Thompson, empataven el partit i l'ala-pivot baskonista amb altres quatre punts posava el 21-17. Prepelic va traure un viatge a la línia de tirs lliures per a tallar el parcial en contra en 11-2 i Rivero va aprofitar una estratègia de fons per a tornar a empatar-ho abans d'una jugada que li va donar sis punts al conjunt local, encara que un triple de Harper ho deixava en 27-24 al final del primer quart.

Díez i un triple de Marinkovic estiraven l'avantatge local a set abans d'un triple de Prepelic però el propi Vanja i Raieste portaven a Mumbrú a parar el partit amb 36-28 a un poc menys de huit minuts per al descans. Una antiesportiva sobre Rivero es va convertir en tres punts del cubà i Prepelic es va inventar la cistella en una acció individual però un 2+1 de Heidegger posava el 39-33 en arribar a la meitat del segon quart. Harper va convertir un triple per a respondre i li va traure la tercera a Howard però Pradilla no va aprofitar el tir per a continuar retallant i Thompson va clavar el triple en l'altre costat. Després del temps mort, un altre triple de Marinkovic posava el 45-36 però Webb li va contestar amb un altre després de recuperació. Un mat de Giedraitis va posar per primera vegada la renda local en la desena i malgrat els encerts de Xabi i Jones, el quadre vitorià mantenia estable el seu avantatge. Un triple de Jones va trobar la resposta de la genialitat de Thompson i Xabi va manar el partit al descans amb 57-48.

Hommes va allargar l'avantatge baskonista a tretze en l'inici de la segona meitat i malgrat que Rivero va ficar els primers punts del quadre taronja després de la represa, Giedraitis posava el 65-50. El partit es va frenar un poc amb un intercanvi de faltes i una tècnica a la banqueta local però el quadre local continuava manant per quinze. L'entrada de Harper va suposar una canastra per a la parada ofensiva taronja però els tirs exteriors del Valencia Basket no entraven i el quadre local continuava traient viatges al tir lliure per a fer la ferida créixer fins al 74-55 en arribar al minut 27. Un equip taronja bloquejat no trobava punts ni aprofitant tots els seus tirs lliures i el Cazoo Baskonia va arribar a manar fins per 22 abans que s'arribara amb 81-64 amb deu minuts per jugar gràcies a un poc d'encert que va trobar Harper.

Valencia Basket va tractar de pujar les seues línies de pressió i l'única cosa que va aconseguir va ser acostar-se a quinze amb una cistella de Xabi, ja que els problemes per a anotar no cessaven i l'equip local va tornar a pegar una altra estirada per a pujar el seu avantatge encara més, posant el 95-66 amb dos triples de Marinkovic i Hommes al pas pel minut 34. L'encert hi havia pujar la confiança local també en defensa, taponant els intents de llançament d'un equip taronja totalment fora del partit i els locals anotant a plaer i fent pujar el parcial fins a un 21-0 abans d'una cistella d'Evans. Els últims quatre minuts només van servir perquè un Cazoo Baskonia amb un idil·li amb la cistella continuara ficant i l'equip taronja tractara que el desavantatge final fora la menor possible, quedant-se el resultat final en 114-75.