La màgia de Romero condueix a la victòria a Leganés (59-91)

09/03/2023

Valencia Basket va complir en el seu viatge a Leganés, traient la victòria davant un dels equips que s'està jugant en aquests moments la permanència en LF Endesa. Un partit més, Leticia Romero va donar una exhibició, assumint més responsabilitat per la baixa de Cristina Ouviña, finalitzant el partit amb un doble-doble de 18 punts i 10 assistències per a 32 de valoració. L'equip taronja suma la 21a victòria, que li permet continuar mantenint el lideratge en la competició nacional.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. Va costar a entrar la primera canastra, que arribava de la mà de la pivot nord-americana des del triple. Leganés responia amb un 4-0, però la rèplica taronja era més contundent. Un 9-0 liderat per Salvadores col·locava a Valencia Basket 8 a dalt i provocava el primer temps mort local. El parcial pujava fins al 12-0 i la renda a 11 amb punts de Casas. Només Pierre Louis anotava en el combinat madrileny, que estava tenint un bonic duel a punts amb Carrera. El joc interior taronja entrava en complicacions, posant-se molt prompte Cox i Gülich amb dues faltes cadascuna. Leganés reduïa a 4 punts, sumant a altres jugadores en atac i ho parava Rubén Burgos. Lamana eixia del temps mort per a anotar i estirar una mica al final del primer quart.

Valencia Basket estava poc fluid. No trobava bones opcions en atac, no ajustava bé en defensa i feia falta tancar millor el rebot. Muhate posava al seu equip a tir de canastra. Buenavida iniciava un parcial que un Leganés molt encertat responia per a evitar que l'equip taronja marxara en el marcador. L'equip de Rubén Burgos va estrényer en defensa i, inevitablement, va millorar també en atac. Romero col·locava el +8 i el tècnic local demanava temps mort. No van poder parar a Valencia Basket, que estava fent molt bé les coses en tots dos costats de la pista. Demolidor parcial, amb Romero i Casas fent màgia, per a deixar un còmode matalàs de 18 punts al descans (32-50).

Salvadores iniciava el tercer quart amb un 2+1 que pujava l'avantatge a 21 punts. La frescor i la fluïdesa amb la qual estava jugant Valencia Basket no havia baixat un àpex després del pas pels vestuaris sota les màgiques mans de Romero, que ja portava un doble-doble de punts i assistències. Després de canastra de Carrera, que posava el +25, l'entrenador de Leganés parava el partit. El combinat local no aconseguia baixar dels 20 punts de diferència davant un combinat taronja que no baixava els braços malgrat l'avantatge. Quedava en 24 al final del període. Buenavida es retirava amb dolor després d'un fort contacte amb Muhate, que li havia plantat un bloqueig cec.

En l'inici de l'últim període Lamana se sumava a l'exhibició de Romero per a tancar un 7-0, que pujava l'avantatge fins als 31 punts. La victòria estava més que segellada i era el moment perfecte per a repartir minuts, amb presència de les més joves en pista. En aquest punt havia baixat l'encert de Valencia Basket, però el nivell defensiu calia mantindre'l en el més alt. Després d'un parell de canastres fàcils de Leganés, Rubén Burgos demanava temps mort per a cenyir-se a aqueix objectiu. Burdick pujava encara més la màxima, que arribava a 34. Un triomf més per a les taronja.