Valencia Basket patix per a sumar en la pista del Bàsquet Girona (75-79)

12/03/2023

Valencia Basket va tornar a guanyar fora de casa en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del Bàsquet Girona per 75-79 en un partit en el qual va aconseguir prompte una renda àmplia gràcies al seu encert en el tir exterior que va mantindre tota la primera meitat, però en el qual després del descans la pujada de la intensitat de l'equip català va col·lapsar el seu atac fins a permetre'ls empatar el partit en l'inici de l'últim acte. En el pitjor moment van aparéixer Claver (14 punts, 4 rebots i 2 taps per a 19 de valoració) i Xabi López-Arostegui (16 punts, 4 rebots, 3 assistències i 22 de valoració) per a aconseguir un parcial de 2-14 que tornava a estirar l'avantatge, encara que la intensitat local no va permetre al Valencia Basket tancar el partit fins al final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Puerto es va fabricar el tir en la pintura per a anotar la primera del partit, la qual cosa unida a un triple de Dubljevic va suposar un parcial d'eixida que va tallar Colom amb la primera de l'equip local. Un 2+1 i una cistella de Jones van trobar la rèplica de Colom i Prkacin però un triple de Webb defensava la renda taronja. Un ganxo de Dubljevic i dos triples seguits de Radebaugh van contindre la millora ofensiva local personificada en Prkacin, que posava el 14-21 en arribar al minut 7. Jones també va encertar des de darrere de l'arc per a posar la renda en la desena però el Bàsquet Girona va aprofitar els problemes per a anotar de l'equip taronja per a retallar abans d'una safata d'Evans. Martin Hermannsson va tornar a les pistes després de la seua greu lesió de genoll en l'última defensa d'un primer quart que va acabar amb 19-26.

L'islandés va clavar el triple en el seu primer tir de camp i Xabi i un triple de Claver van ampliar la renda, que Evans va estirar a quinze en transició després d'una bona defensa. Hill i Miletic col·locava el 28-36 en arribar a la meitat del segon acte aprofitant els problemes per a anotar de l'equip taronja que van acabar Xabi i Claver amb dos triples seguits i el propi aler basc amb una acció individual. Prkacin amb un mat va tallar el parcial en 0-8 però Xabi va continuar anotant, esta vegada des del tir lliure, per a deixar el marcador en 32-46 en arribar al descans.

El quadre local va eixir millor després del descans, pujant el llistó d'intensitat per a frenar l'ofensiva taronja i anotant amb dues accions individual de Garino i un 2+0 de Marc Gasol per a retallar a deu i portar a Mumbrú a parar el partit amb 38-48. Dubljevic va anotar després de rebot ofensiu i encara que un triple de Garino va baixar la renda taronja de la desena, un 2+1 de Webb defensava l'avantatge taronja. Taylor i Vila es menjaven l'avantatge fent explotar al Palau Girona-Fontajau amb un equip taronja col·lapsat totalment en atac i un triple de Hill col·locava a l'equip local a un punt abans d'una cistella en acció individual d'Evans per a deixar-ho amb 52-55 amb deu minuts per jugar.

Hermannson va trobar a Rivero per a la cistella però Fjellerup empatava el partit a 57 a huit minuts del final. El tercer triple de Claver i un altre de Xabi López-Arostegui després d'un tap del propi aler valencià donaven un poc d'aire al Valencia Basket i després del temps mort, una bona defensa va acabar en una safata en transició de Xabi i una estratègia de banda en un viatge a la línia en el qual Evans només va aprofitar un dels seus llançaments. Taylor va tallar el parcial en 0-9 però Jones va trobar a Radebaugh i a Claver baix l’anella per a encadenar tres punts que posaven la renda de nou en la desena en entrar en els últims cinc minuts. Una bona jugada col·lectiva acabava amb una safata de Claver per a estirar el parcial a un 2-14 abans d'una cistella de Prkacin. Però la defensa taronja va créixer també amb la millora ofensiva tancant l’anella per a evitar que el Bàsquet Girona es continuara acostant. Es va entrar en els últims dos minuts amb 63-73 i malgrat una cistella de Jones, la defensa local continuava apretant per a acostar-se a cinc amb un triple de Taylor i una safata de Marc Gasol. Dos tirs lliures de Dubljevic es van trobar amb un altre triple de Taylor però Xabi tampoc va perdonar des de la línia de personal i el temps es va esgotar amb triomf valencià per 75-79.