Derrota en Schio i Valencia Basket s'encomana a la Fonteta (75-63)

14/03/2023

Valencia Basket no va poder traure la victòria en el primer partit dels quarts de la EuroLeague Women en la pista de Beretta Famila Schio. El combinat taronja va fer una gran segona part, però el partit va acabar caient del costat local en els últims minuts amb una imparable Astou Ndour, acusant les baixes de Cristina Ouviña i Alba Torrens. Les de Rubén Burgos s'encomanen a la Fonteta divendres que ve per a empatar la sèrie i forçar un tercer partit, que tornarà a terres italianes.

El conjunt taronja va eixir a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Marie Gülich. Quintet gran davant un rival molt físic. Ho estrenava la base canària des del triple i responia Verona de la mateixa manera. Schio estava tancant molt bé la zona taronja i va fer un parcial de 7-0 que frenava Casas. L'escorta va saber trobar llocs sota el cércol amb les interiors obertes. No obstant això, la permissivitat dels àrbitres va jugar en contra de l'equip, mentre el combinat italià el va aprofitar, col·locant-se 6 punts a dalt i Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket no va poder eixir de la defensa 2x1 de Schio i Mabrey posava el +8. En aquesta ocasió tallava el parcial Cox des del triple. L'encert que li faltava al combinat taronja sí que l'estaven tenint les locals. Ndour retornava el +8. Cox estava sostingut, evitant que s'anaren més en el marcador, que finalitzava el primer quart amb 7 a dalt per a elles.

El conjunt de Rubén Burgos va fer un pas avant en defensa, però els tirs seguien sense entrar amb una certa facilitat. Salvadores posava a Valencia Basket a 4, però Schio trobava bé als seus interiors. Després de canastra de Gülich que reduïa de nou a 4, el tècnic local parava el partit. En general estava bastant espés per a tots dos equips. Les defenses s'imposaven. Es va produir a continuació un duel de pivots mantenint més o menys aqueixa curta distància, fins que Schio feia un 5-0 que posava la màxima fins al moment en 9 punts. Bona reacció de l'equip responent amb un 6-0 per a reduir a 3, però hi havia una altra rèplica local que posava la distància en 8 punts. El tècnic taronja demanava temps mort. Mancant un minut, Romero col·locava un important triple, però Ndour colpejava just abans del descans (40-33).

L'eixida després del pas pels vestuaris va ser molt seriosa en tots dos costats de la pista. Salvadores es va encarregar de convertir el 4-0 per a deixar a l'equip a tir de triple i provocar el temps mort de l'entrenador local. Casas reduïa a 2, però Mestdagh ficava un triple que estirava el xiclet. Però Valencia Basket era ací. 6-0 entre Burdick i Romero i es posava un a dalt. La defensa i la confiança guiaven el camí. El parcial continuava pujant i amb ella l'avantatge. 11-0 i +6 en el marcador. Bestagno ho tallava i poc després Mabrey col·locava al seu equip un a dalt aprofitant el seu continuat pas per la línia de tirs lliures. Els moments en els quals Romero no estava en pista, tenint en compte la baixa de Ouviña, acabaven per notar-se. Per fortuna, una canastra de Carrera al final del tercer quart tornava a posar les coses de cara, encara que quedava molt per davant.

El pavelló de Schio estrenyia cada vegada més i la tensió es palpava en l'ambient. Romero col·locava a l'equip 4 punts a dalt, però no tardava Ndour a empatar el partit. L'equip estava movent bé la pilota, però faltava encert, sobretot en el triple. Schio ho aprofitava i tancava un 6-0, posant-les a elles amb 4 d'avantatge. Rubén Burgos demanava temps mort. Quedaven 4 minuts. Valencia Basket no anotava i sí que ho feia Ndour. 5-0 seu per a retornar la seua màxima del partit a 9 punts. De nou el tècnic taronja parava el partit, que s'havia posat molt costa amunt mancant 2.42. Passaven els segons i no hi havia manera d'anotar. La victòria es quedava en Schio i tocava ja pensar en el segon a la Fonteta.