Perfecte tancament a la setmana fallera amb victòria davant Covirán Granada (80-72)

19/03/2023

El primer equip masculí de Valencia Basket va tancar una perfecta setmana fallera a la Fonteta amb el quart triomf en quatre dies després d'imposar-se a un combatiu Covirán Granada per 80-72 en una victòria coral amb sis jugadors diferents en dobles dígits d'anotació. L'equip nassarita es va alçar dels dos primers colps taronja amb dos parcials, però no es va poder alçar d'un 10-0 en el tercer quart a partir del qual l'equip taronja va administrar el seu avantatge repartint els esforços i que el Covirán Granada va aconseguir maquillar en la recta final per a acabar caient per huit.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. L'escorta taronja va ficar els sis primers punts de l'equip i malgrat un 2+1 de Renfroe, la defensa taronja va començar activa i Jones es va anar a l’anella amb decisió per a la safata i després va trobar a Puerto en la pintura per a la cistella, la qual cosa va portar a Pablo Pin a parar el partit. El quadre granadí va començar a trobar a Niang per a arribar amb 12-7 a la meitat del primer quart, però l'equip taronja mantenia encesa la maquinària ofensiva de la mà de Jones i Dubljevic per a estirar un poc més el seu avantatge. Bropleh va aparéixer en l'ofensiva visitant però dos mats de Webb i Rivero mantenien estable la renda taronja. Moore i Ndoye aconseguien un parcial per a retallar i deixar-ho en 20-18 al final del primer quart.

Moore va allargar el parcial andalús per a empatar el partit però Rivero el deixava en 0-9 i Xabi va trobar la cistella en una acció individual. Bropleh i Ndoye ho van empatar a 24 i van portar a Mumbrú a parar el partit amb sis minuts i mig per al descans. Claver va anotar després de l'aturada i Prepelic va trobar a Rivero per al 2+1. Hermannsson va assistir a Xabi per a la safata però Maye col·locava el 31-28 abans d'un ganxo de Dubljevic i un triple de Webb, que Renfroe va retornar. Klemen va trobar a Dubi baix l’anella amb una assistència preciosa però un triple de Bropleh manava el partit al descans amb 38-34.

La segona meitat la van obrir quatre punts de Webb i una safata de Dubljevic després de recuperació per a posar per primera vegada l'avantatge en la desena abans d'un parcial de 0-7 dels visitants per a posar el 44-41. Quatre punts seguits de Radebaugh defensaven l'avantatge local i una pilota penjada que Webb va convertir en dos punts i una safata de Jones després de recuperació la van tornar a estirar fins als onze, la qual cosa portava a Pin a demanar el temps mort. Tot i l'aturada, Jones va allargar el parcial que Ndoye va tallar en 10-0 i Rivero i Webb després de rebot ofensiu continuaven ficant carbó a la caldera taronja. Però els interiors del Covirán Granada també trobaven l’anella per a no deixar créixer més el seu desavantatge i dos encerts seguits dels visitants ho deixaven en 62-52 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Ndoye tornava a baixar la renda local de la desena abans d'un mat després de rebot ofensiu de Rivero i una antiesportiva sobre López-Arostegui que va acabar amb una jugada de cinc punts després del 2+1 de Prepelic que posava el 69-55. Els bons minuts ofensius de Xabi i un triple de Claver van arribar a estirar l'avantatge a 18 punts però l'aparició ofensiva de Maye posava el 76-63 amb un poc menys de quatre minuts per jugar i portava a Mumbrú a parar l’encontre. Dues bones defenses i un mat d'Evans i dos tirs lliures de Hermannsson tallaven d'arrel l'intent de reacció granadina. Els últims dos minuts van servir perquè Gonzalo Bressan tornara a jugar amb el primer equip taronja i que el partit acabara amb el resultat de 80-72.