Mònaco, un nou país en l'historial continental de Valencia Basket

21/03/2023

El primer equip masculí de Valencia Basket ha tornat este matí als entrenaments per a començar a preparar el seu següent compromís, el de la jornada 30 de la Turkish Airlines EuroLeague que li portarà per primera vegada a visitar la pista de l'AS Mònaco (divendres 24, 19:00h, Salle Gaston Medecin, DAZN/Movistar+ dial 65). Eixe encontre no només suposarà la primera vegada que Valencia Basket jugue en esta pista, sinó que Mònaco passarà a ser el país número 27 de l'historial continental del primer equip masculí taronja i l'AS Mònaco el club número 102 la pista del qual visite el combinat valencià des que començara a viatjar per Europa en 1998.

 

Un nou país en el passaport taronja

El Principat de Mònaco posarà el segell número 27 en el passaport del Valencia Basket en una llarga trajectòria continental que ha portat a l'equip taronja a disputar competicions europees de manera quasi ininterrompuda durant pràcticament un quart de segle. Des del debut en la primera (i única) eixida a Àustria el 29 de setembre de 1998 en la pista del UKJ Süba St.Pölten fins a este primer partit a Mònaco del pròxim divendres, l'equip taronja ha anat acumulant experiències i països visitats en el seu historial. Amb Alemanya com el destí més freqüent (deu clubs visitats) i fins a deu països (incloent Mònaco) en els quals només ha anat a enfrontar-se a un club.

 

10 clubs visitats: Alemanya

9 clubs visitats: Espanya, Itàlia, França, Turquia

7 clubs visitats: Grècia, Rússia

5 clubs visitats: Eslovènia

4 clubs visitats: Sèrbia, Israel

3 clubs visitats: Croàcia, Bèlgica, Portugal, Lituània, Polònia

2 clubs visitats: Letònia, Xipre

Un club visitat: Àustria, Montenegro, Hongria, Estònia, Suïssa, Ucraïna, Bulgària, República Txeca, Romania i Mònaco

 

Una nova pista per descobrir

L’encontre del divendres suposarà la primera presa de contacte taronja amb la Salle Gaston Medecin. Encara que en l'historial continental del Valencia Basket hi ha 105 rivals diferents, la visita al pavelló monegasc convertirà a l'AS Mònaco en l'oponent número 102 la pista del qual visite el Valencia Basket. Hi ha tres equips amb els quals el nostre club s'ha enfrontat en tornejos continentals en categoria masculina les pistes de la qual no hem visitat mai. Fora per mesurar-nos amb ells en camp neutral (els casos del Mens Sana 1871 Siena i el Panellinios G.S) o perquè el nou format de l'Eurocup a partit únic amb factor pista per al millor classificat no obligaran a rendir-los visita (el recent cas del Hamburg Towers).


TAGS: