Un lluitador Valencia Basket es queda a les portes de la Final Four de l'Eurolliga (62-53)

22/03/2023

Valencia Basket es queda a la riba de continuar fent història. El conjunt taronja, un dia més, va lluitar fins a l'extenuació a la recerca del somni de la Final Four de la EuroLeague Women en un tercer partit molt igualat, que va acabar emportant-se Schio. Va faltar encert exterior. Una trobada que era a tot o res per l'anhelat bitllet en la primera participació de l'equip en la competició europea. Les de Rubén Burgos van estar acompanyades per més de 60 aficionats que van secundar fins al final. Honor i orgull taronja per la seua gran actuació en la seua primera aventura en l'Eurolliga.

El conjunt taronja va eixir a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. S'imposaven les defenses en l'inici de partit i Mabrey estrenava les locals transcorregut minut i mig. Just després Carrera responia amb un 5-0 particular, que Schio feia de la mateixa manera entre Ndour i Mabrey. El ritme de la trobada era frenètic, amb molt d'encert per part de tots dos combinats i la igualtat en el marcador era màxima. Transcorregut l'equador del quart, saltava al parquet Cristina Ouviña després de superar la seua lesió. L'exhibició de Carrera estava sent espectacular, amb 11 punts en 9 minuts. El període finalitzava un a dalt per a les italianes.

En el segon quart Valencia Basket va trobar dificultats per a eixir de la defensa local i Schio sí que estava trobant llocs. Agafava un xicotet avantatge de 5 punts i Rubén Burgos parava el partit. El parcial ho tancava Torrens amb un 4-0 seu, reduint al màxim la diferència. Després de diverses bones defenses del combinat taronja, era l'entrenador del Schio el que demanava temps mort. Romero tancava el 6-0 per a retornar a l'equip un a dalt, però Keys colpejava amb un 5-0 per a donar-li la volta a la truita. Valencia Basket va trobar a Gülich en la pintura, però l'encert de Ndour estava fent molt mal. Amb 6 de diferència, el tècnic taronja parava el partit, però la pilota no entrava i Ndour continuava engrandint el parcial. +8 per a elles al descans (39-31).

Casas estrenava el tercer amb 4 punts consecutius i es va produir un duel de selecció espanyola entre l'escorta taronja i Ndour. Un 10-4, amb 8 punts de Casas i culminat per Carrera, provocava el temps mort de les italianes. Valencia Basket s'havia posat a 2. Les de Rubén Burgos estaven podent contindre l'anotació rival, amb aqueixos 4 punts en 6 minuts encaixats. L'equip es va posar a defensar en zona i canviant a individual. No obstant això, no va poder aprofitar aqueixos minuts infaustos locals per a donar la volta i Mestdagh anotava un triple que posava el +5. Rubén Burgos ho parava. Malgrat les adversitats i algunes inconformidades arbitrals, l'equip no baixava els braços. Parcial final de 4-2, de nou protagonitzat per Casas, per a deixar el desavantatge en 3 punts al final del tercer quart. Quedava molt de partit i calia continuar somiant.

Molts nervis en l'inici de l'últim quart. Cap equip ficava cap de bestiar de llarga distància. Carrera anotava per a estrényer al màxim els cuses, però no acabava de culminar. Xicotet parcial de 5-0 per a eles dobles, que pujava l'avantatge local a 6 punts. Quedaven 5 minuts per davant i l'equip no anava a baixar els braços. 4-0 i a tir de dues. Howard colpejava, Valencia Basket no responia, I Keys tancava el 5-0 dels italianes. Rubén Burgos ho parava amb 7 a baix a 2.45 del final. Carrera ficava per a mantindre amb vida a Valencia Basket, però Ndour responia. Sense encert era impossible i ja no va haver-hi temps per a la remuntada. Schio es quedava amb el bitllet per a la Final Four.