Derrota en la primera visita a Mònaco (90-79)

24/03/2023

València Basket cau en un dur i físic partit en el qual va lluitar fins al final en una de les pistes més complicada d'Europa. 17 punts per a Chris Jones i 15 per a Bojan Dubljevic. La pròxima cita masculina taronja serà el diumenge a les 20h a Saragossa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja i un mat amb addicional de Webb van contindre l'inici ofensiu de Brown. I malgrat l'aparició de Loyd, cinc punts de Puerto i un 2+1 de Jones mantenien per damunt al quadre taronja i portaven a Obradovic a parar el partit en arribar a la meitat del primer acte. Blossomgame posava el 12-14 abans de dos tirs lliures de Jones i un triple de Claver que van obrir un parcial que va estirar el mateix Jones amb una altra cistella amb addicional. Okobo va liderar un parcial dels exteriors del quadre monegasc per a retornar el parcial i arribar amb empat a 22 al final del primer quart.

Un triple d'Evans per a obrir el segon acte va tallar la sequera valenciana i el parcial en 8-0 i pese a l'encert d'Hall, Claver també va encertar des de darrere de l'arc. Loyd i Blossomgame ho empataven a 30 i portaven a Mumbrú a parar el partit a 6:30 minuts per al descans. Una acció individual de Harper no va poder evitar que Strazel posara l'AS Monaco per damunt per primera vegada des del primer minut, i encara que Claver va anotar des de la mitjana distància, Blossomgame i Hall posaven el 40-34 per a portar al tècnic taronja a gastar el temps mort. L'equip taronja allargava els seus problemes per a anotar, els seus jugadors es carregaven de personals i un triple de Ouattara posava l'avantatge local per damunt de la desena (45-34) abans que Jones tallara el parcial des del tir lliure. Encara que Ouattara continuava ficant de fora per a fer-li mal a la zona taronja, Dubljevic i un triple de Puerto retallaven per a manar el partit al descans amb 48-41.

L'equip taronja va eixir malament de l'intermedi i un parcial d'eixida de 7-0 dels locals obligava a Mumbrú a gastar el temps mort quan només s'havien consumit 89 segons de la segona meitat. Strazel feia la ferida més gran fins al 58-41 i els àrbitres li van assenyalar una tècnica a l'entrenador taronja per protestar abans d'un 2+1 de Puerto i un triple de Jones que encenien un poc l'ofensiva valenciana. Un nou triple, obra de Dubljevic, i dos tirs lliures de Jones es van unir a una acció individual del capità taronja per a baixar el desavantatge de la desena en arribar al minut 26. Dos tirs lliures d'un Dubi molt actiu van trobar la rèplica de Diallo per al 65-56 abans d'un triple de Webb. I malgrat la cistella de Okobo, Dubljevic també va convertir des de darrere de l'arc per a rebaixar a cinc, encara que al final del tercer quart es va arribar amb 71-64.

Valencia Basket va eixir bé en defensa en l'inici de l'últim acte però li va faltar encert per a retallar fins a un triple de Webb i un palmeig de Xabi per a retornar el mat d'Hall col·locaven a quatre a l'equip taronja. Un triple sobre la botzina de possessió de Loyd i un 2+1 de Okobo que va acabar sent una jugada de quatre punts per la falta i la tècnica, que era la cinquena de Claver tornaven a estirar l'avantatge local per damunt de la desena en entrar en els últims cinc minuts. L'equip taronja ho va continuar intentant tot però només Jones aconseguia anotar i l'AS Monaco tancava amb les seues individualitats un triomf que els classifica per al playoff. Els punts finals del quadre taronja només van servir per a tancar el marcador final en 90-79.