Valuosa victòria a la Fonteta abans de la Copa (72-58)

25/03/2023

Valencia Basket aconsegueix una valuosa victòria a la Fonteta davant Spar Gran Canaria per a continuar defensant el lideratge i afrontar la Copa de la Reina amb bones sensacions. L'equip va repartir minuts i responsabilitat després del gran esforç de les últimes setmanes per a continuar en el més alt de la LF Endesa, amb tres jornades per davant per al final de la lliga regular. Pròxima parada: la Copa de la Reina a Saragossa.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Lauren Cox i Marie Gülich. Ho estrenava Torrens sota el cércol amb gran assistència de Gülich. Eixida perfecta, movent molt bé la pilota en atac, amb paciència i trobant encert, i col·lapsant per complet a Spar Gran Canària en defensa. Amb un 8-0 en els primers 3 minuts de partit, obligant al primer temps mort visitant. Casas tancava el 10-2 i Fall les estrenava transcorreguts 6 minuts de partit. L'encert havia baixat bastant per a les de Rubén Burgos, però van poder mantindre les distàncies per a finalitzar el primer quart amb 7 punts d'avantatge.

Spar Gran Canaria li donava la volta al marcador en l'inici del segon període amb un 11-0 en dos minuts i mig. Es posaven 4 a dalt. Valencia Basket s'estava precipitant en atac, i elles havien aprofitat per a córrer i colpejar sota el cércol. Les canàries havien pujat en intensitat. El tècnic taronja parava el partit. Romero tallava la sagnia i amb un 4-0 particular ho empatava. La canària va insuflar confiança a l'equip i la resta se li va sumar en atac. En defensa també va fer un pas avant. Després d'un 7-2 i un +5 taronja, l'entrenador visitant demanava temps mort. El seu equip no reaccionava i Valencia Basket va continuar ampliant la diferència. Gülich posava la guinda a un 14-2, que deixava en 12 l'avantatge al descans (34-22).

Cox pujava a 14 la renda després del pas pels vestuaris. Spar Gran Canaria responia amb un 4-0 i de nou la pivot nord-americana anotava per a evitar que fora a més. Ara prenia protagonisme Casas, que contribuïa a posar terra pel mig posant el +17. El tècnic visitant el parava. Malgrat que Koné anotava, un triple de Torrens ho pujava a +18. No obstant això, les canàries no s'ensorraven i feien un xicotet parcial tancat per Scaife per a retallar a 11 i provocant el temps mort de Rubén Burgos. Fall trencava la barrera dels 10 punts. Casas ho frenava en rebot ofensiu. Valencia Basket finalitzava el tercer quart amb 10 punts de matalàs.

Scaife mantenia amb vida a Spar Gran Canaria i evitava que les taronja posaren un avantatge irrecuperable. La jugadora reduïa a només 5 punts, però, per fortuna, era el moment de Torrens i Carrera. Ambdues es van tirar a l'esquena l'anotació de l'equip i retornaven el +10. Paraven el partit. El temps passava i Valencia Basket mantenia les distàncies. L'últim tram de partit estava sent molt travat amb faltes i tirs lliures. Koné retallava a 8 punts. Romero i Salvadores apareixien per a evitar la remuntada, retornant un +12. Scaife seguia al seu i, després de canastres, Rubén Burgos demanava temps mort. Salvadores anotava a continuació i el triomf estava fet.