La ratxa en Liga Endesa s'acaba a Saragossa (86-75)

26/03/2023

Valencia Basket va tallar la seua bona dinàmica en la Liga Endesa en caure en la pista del Casademont Zaragoza per 86-75 en un partit en el qual malgrat que va tindre molts problemes per a anotar davant l'agressiva defensa local, va estar pegat en el marcador fins a un últim quart en el qual l'energia de Mekowulu i l'encert de Jessup van ser els factors decisius per a donar-li el triomf a l'equip aragonés. Víctor Claver, amb 14 punts i un 4/4 en triples, i Dubljevic amb 15 punts, van ser els únics que van trobar un poc d'eficàcia ofensiva.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. L'islandés va anotar la primera del partit en el seu retorn com a titular i Radebaugh i un triple de Puerto mantenien per damunt al quadre taronja malgrat l'aparició ofensiva de Jovic i Yusta. Un parcial del quadre local col·locava el 11-9 en arribar a la meitat del primer quart però Radebaugh des del tir lliure i un ganxo de Dubljevic no deixaven créixer la renda local tot i el triple de Yusta. Un 2+0 de Wright posava el 16-13 abans d'una safata en transició de Puerto però el propi Wright i Ponitka estiraven la renda local a cinc i portaven a Mumbrú a parar el partit. Un encert de Rivero i un triple de Claver van activar l'ofensiva taronja que estava tenint problemes amb la zona i una acció individual d'Evans va empatar el partit, encara que Simanic va deixar el marcador en 24-22 al final del primer quart.

Pradilla, que tornava després de la seua lesió en el muscle, va anotar la primera del segon acte i tot i el triple de Yusta, Rivero i Claver des del tir lliure li van donar la volta al marcador abans d'un triple de Simanic. Un 2+1 de Jones va trobar la rèplica d'un Casademont Zaragoza que sí que trobava encert exterior i que amb un 2+1 de Mekowulu posava el 36-31 a tres minuts i mig per al descans. L'equip taronja va millorar el seu defensa en les següents accions i ja només va rebre una cistella en l'últim atac aragonés però no va poder anotar excepte amb dos tirs lliures i un triple sobre la botzina de l'intermedi de Xabi per a manar el partit al descans amb 38-36.

Mekowulu va tornar a estirar a cinc la renda local però Puerto i un triple de Claver ho tornaven a empatar i un altre encert des de darrere de l'arc, esta vegada de Dubljevic, col·locava una altra vegada a dalt al quadre taronja. Wright ho empatava a 45 en arribar a la meitat del tercer quart i encara que Dubljevic va repetir amb el triple, Mekowulu i Jovic posaven el 49-48. Jones i un triple de Claver van contindre la reacció d'energia del quadre local liderada per Mekowulu però els tirs lliures del nigerià i el d'una tècnica a Webb que era la seua cinquena ho deixaven en 58-55 amb deu minuts per jugar.

Un 2+0 de Pradilla era l'única cosa que aconseguia anotar davant l'agressiva defensa aragonesa i Ponitka i Mekowulu obligaven a Mumbrú a parar el partit amb 62-57 amb 8:20 minuts per al final del partit. Una acció individual d'Evans i un triple de Jones van activar l'ofensiva taronja però el Casademont Zaragoza retornava els colps. Una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic trobava la rèplica de dos triples de Mekowulu i Jessup que posaven el 75-65 a cinc minuts per al final. L'equip taronja estava fora del partit i el quadre local aprofitava per a fer més gran la ferida, fins als dotze punts, abans d'un triple de Claver. L'equip taronja ho va continuar intentant i es va acostar amb un triple de Jones, però un altre de Ponitka tallava qualsevol intent de remuntada valenciana perquè el partit acabara amb 86-75.