Derrota en la pista del Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade (92-73)

29/03/2023

Valencia Basket no va poder trencar la seua maledicció en la pista del Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade en l'Eurolliga i va caure per 92-73 en un encontre en el qual després d'una primera part igualada, es va començar a despenjar en el tercer quart i va pagar amb la derrota els seus problemes per a anotar en els primers cinc minuts de l'últim. Radebaugh amb 14 punts i Jones i Harper amb 12 van ser els millors en el quadre taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Víctor Claver i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitjana distància de Jones va ser l'única cosa que va poder oposar l'equip taronja a l'eixida en tromba de l'equip serbi per a posar el 7-2 en els primers dos minuts i carregar de faltes al conjunt valencià. Una estratègia de fons que va acabar en cistella de Radebaugh i un triple de Claver van equilibrar el partit abans d'un triple de Vildoza i una cistella de Campazzo. Claver assumia el protagonisme ofensiu i una recuperació que acabava en una safata de Radebaugh mantenia el partit equilibrat en arribar a la meitat del primer quart. Dobric i Petrusev posaven el 17-11 però Puerto va atacar l’anella amb decisió i un altre robatori va acabar amb Jonah anotant a plaer. Dubljevic en la pintura i dos tirs lliures de Harper van retornar els punts del quadre serbi i una cistella a taula de Xabi López-Arostegui posava per primera vegada per davant al Valencia Basket en arribar al final del primer quart amb el 20-21.

Mitrovic va tornar a posar per davant al quadre local abans d'un triple de Webb i un altre de Xabi col·locava de nou a dalt al Valencia Basket, però Dobric posava el 28-27. Harper va mantindre obert el moment d'encert taronja des del triple però quatre punts seguits de Bentil canviaven de nou el signe del partit per a arribar amb 33-30 a cinc minuts del descans. Un nou triple de Xabi va ser replicat per un altre de Vildoza i Holland va encertar des de darrere de la línia per a portar a Mumbrú a parar el partit amb 39-33. Però l'equip serbi va fer més gran la ferida fins als huit punts abans d'un triple de Radebaugh i l'equip taronja va desaprofitar l'opció de continuar retallant, per lo que un 2+1 de Martin ho tornava a estirar. Jonah va tornar a encertar des de darrere de l'arc i Pradilla va anotar una anella passada per a manar el partit al descans amb 46-41.

Una safata de Radebaugh va obrir el segon acte però Petrusev i Vildoza tornaven a augmentar l'avantatge local a deu punts i portaven a Mumbrú a gastar un temps mort en arribar al minut 23 amb 53-43. Jones va traure un viatge a la línia del tir lliure i Dubljevic va clavar un triple després d'una bona circulació de pilota però l'equip serbi retornava tots els colps per a mantindre estable el seu avantatge. Cinc punts seguits de Claver trobaven rèplica i un 2+1 de Harper que era respost per un triple de Campazzo es trobava amb un altre de Jones. Els tirs lliures del quadre serbi estiraven però una acció individual de Harper ho deixava en 69-62 amb deu minuts per jugar.

Dos tirs lliures de Rivero van obrir l'últim acte i encara que l'equip taronja va millorar la seua intensitat defensiva i va tancar la seua anella, es va ficar en bonus ràpid i no va trobar encert per a continuar retallant, el que va aprofitar el Crvena Zvezda per a allargar des del tir lliure i amb un triple de Holland posant el 76-64 a set minuts per al final. El marcador no es va moure fins que Jones va traure un viatge a la línia del tir lliure en arribar just a la meitat de l'últim quart i encara que el base taronja va ficar un poc de carbó a la minvada ofensiva taronja, Campazzo i Dobric anotaven prou per a no permetre que l'equip valencià s'acostara com per a inquietar el triomf local. El quadre serbi no va alçar el peu de l'accelerador per a acabar emportant-se la victòria per 92-73.