Bona segona part davant Movistar Estudiantes per a passar a semifinals de Copa (69-56)

30/03/2023

Valencia Basket està en semifinals de la Copa de la Reina. Al conjunt taronja li va costar entrar en partit i es va anar al descans a baix en el marcador, però va completar una bona segona part per a donar-li la volta i aconseguir una victòria que val unes semifinals de Copa. Les de Rubén Burgos s'enfrontaran el dissabte al guanyador de la trobada entre Casademont Zaragoza i Kutxabank Araski.

El conjunt taronja va saltar al Príncep Felip amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. La primera del partit era per a Massey i Romero no tardava a estrenar a Valencia Basket des del triple. Eixida tancant bé el rebot davant un combinat madrileny desencertat, i en atac movent la pilota i trobant el cércol. Torrens tancava el 10-0 per a provocar el primer temps mort rival. Movistar Estudiantes va reaccionar amb un 7-0 liderat per Fingall, retallant a 1 punt la diferència. Ouviña eixia a pista, ovacionada per l'afició de la seua ciutat, per a retornar l'encert a les taronja. La tasca pendent en aqueix quart estava sent parar a Fingall, que estava trobant molt fàcil els punts sota el cércol. Buenavida posava el +4 des del triple, però un parcial de 5-0 per a elles, les col·locava amb un punt d'avantatge al final del primer quart. Només una falta feta en els primers 10 minuts que evidenciava la necessitat de pujar un punt la defensa.

Important la confiança de Ouviña en l'inici del segon quart, malgrat que continuava sent necessari millorar arrere. 7-2 protagonitzat per l'aragonesa, per a retornar l'avantatge a l'equip i posar un +4. No obstant això, les germanes Massey feien molt de mal en la pintura i des del exrerior. No hi havia manera de parar-les. 9-0 i pujaven la seua màxima fins al moment en 5 punts. Apareixien Carrera i Romero amb un 7-0 i la cosa anava de parcials. L'alternança de l'avantatge en el marcador s'anava succeint d'aquesta manera, però les sensacions eren millors per a l'equip estudiantil i així quedava reflectit al final del període amb avantatge per a elles (32-35).

Bona eixida després del pas pels vestuaris, amb un 10-2, que provocava el temps mort de Movistar Estudiantes. El parcial arribava a 12 i l'avantatge a 7, trobant ara bé a Coix prop del cércol. Valencia Basket va manejar la renda durant diversos minuts, encara que sense arribar a trencar-ho i marxar-se en el marcador. Fingall mantenia al seu equip a tir i el període finalitzava amb un xicotet matalàs de 5 punts per a les de Rubén Burgos.

Salvadores pujava a 7 l'avantatge, però durant diversos minuts el marcador no es va moure. El partit estava molt travat i els tirs no entraven. Transcorreguts un parell de minuts, Ouviña anotava un important triple que feia el 5-0 i el +10. El combinat estudiantil va entrar en uns moments d'ansietat que el conjunt taronja va saber aprofitar. El tècnic rival demanava temps mort. Gülich ho ampliava a 8 i la màxima a 13 amb un triple a continuació. Méndez ho frenava. Ouviña apareixia una altra vegada per a tirar-li un pitxer d'aigua freda a Movistar Estudiantes. Un altre triple i ara l'avantatge era de 17 punts mancant 5 minuts per al final. Méndez es va tirar a l'esquena l'equip amb clarividència i confiança en atac davant les urgències. Massey agafava el testimoni i deixava a les seues a 10 punts a 2.35 del final. Rubén Burgos ho parava. La tensió augmentava i el temps baixava. Cap equip anotava, cosa que afavoria a les taronja.