Sense opcions en la pista del Zalgiris Kaunas (95-74)

31/03/2023

Valencia Basket es va quedar sense opcions matemàtiques d'entrar en el Playoff de la Turkish Airlines EuroLeague en caure en la pista del Zalgiris Kaunas per 95-74 en un partit en el qual l'equip taronja es va agarrar i fins i tot es va posar per davant en el segon quart gràcies a l'encert d'Evans (15 punts) però en el qual un parcial de 16-3 abans del descans li va col·locar dotze per davall en arribar a l'intermedi. L'equip lituà va fer més gran la ferida amb el seu encert en el tir exterior davant un rival que no va trobar la manera de baixar la productivitat local a temps per a tindre possibilitats de lluitar pel partit. Rivero amb 17 punts i Webb amb 18 van destacar en el quadre taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Jasiel Rivero. Tres cistelles en la pintura del cubà van respondre a l'encert d'eixida dels lituans, que amb un triple de Smits posaven el 9-6. Rivero continuava convertint baix l’anella però els tirs de l'equip lituà entraven un darrere l'altre per a arribar amb 14-8 a la meitat del primer acte. Un triple i una cistella després de rebot ofensiu de Webb van contindre un poc l'ofensiva lituana i una acció individual d'Evans continuava retallant abans del retorn a les pistes de Kyle Alexander després de la seua lesió en el turmell dret. Birutis i Brazdeikis ho deixaven en 21-16 al final dels primers deu minuts.

Un alley-oop baixat per Alexander i un 2+0 de Harper es van unir a un triple en transició de Xabi per a empatar el partit. I després d'un tap d'Alexander, Evans va córrer el camp per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja i portar al tècnic lituà a parar el partit quan només s'havien consumit dos minuts del segon acte amb 23-25. Taylor i Brazdeikis van despertar al quadre local però un triple de Claver i un 2+1 d'Evans mantenien per damunt al Valencia Basket en arribar a la meitat del segon quart. Un triple de Lukosiunas posava el 33-31 i encara que Evans li ho va retornar, el jove tirador lituà va repetir des de darrere de l'arc. Evans va convertir un nou triple però tres faltes seguides xiulades a Pradilla donaven llançaments lliures al quadre local i el tercer triple de Lukosiunas portava a Mumbrú a parar el partit amb 42-37 a dos minuts per al descans. Els triples de l'equip taronja no entraven i el Zalgiris feia més gran la ferida des del tir lliure i encara que Webb va trobar una mica d'encert des de darrere de l'arc, un altre estirón de l'equip local manava el partit al descans amb 52-40.

Webb va anotar la primera cistella de la segona meitat però l'equip lituà va estirar el seu avantatge fins als quinze punts abans d'un triple del propi Webb però el Zalgiris Kaunas va castigar els errors de l'equip taronja per a posar el 61-45 al pas pel minut 23. Harper va trobar per dues vegades a Rivero i després li va traure una falta en atac amb conseqüent tècnica a Smits, la qual cosa unida a un palmeig del propi pivot cubà li va servir a l'equip taronja per a anar retallant un poc. Brazdeikis protegia la renda local i els triples de Butkevicius i Taylor ho deixaven amb 74-55 amb deu minuts per jugar.

Encara que Lukosiunas va posar als locals per damunt de la vintena per primera vegada en el partit, l'equip taronja va encadenar tres encerts i Maksvytis ho va parar perquè no volia sorpreses. La reacció local no es va fer esperar amb un parcial que va permetre als locals recuperar tot el seu avantatge i entrar 20 a dalt als últims cinc minuts davant l'eufòria d'un pavelló entregat al seu equip. L'equip taronja va traure una mica d'orgull i va trobar una mica d'encert en el triple per a almenys forçar a l'equip local a parar-lo amb 86-72 amb tres minuts per jugar. Però ja era massa vesprada per a canviar la sort d'un partit que va acabar amb un resultat de 95-74.