Valencia Basket cau en semifinals davant les amfitriones (59-74)

01/04/2023

Valencia Basket no va poder superar un duríssim partit de semifinals de Copa davant un Casademont Zaragoza, que exercia d'amfitrió. Amb un Pavelló Príncep Felip amb més de 8.800 aficionats, rècord en una Copa de la Reina, i la major part d'ells locals. Les de Rubén Burgos van eixir molt bé, però Casademont no va tardar a igualar el nivell. En el tercer quart la falta d'encert va llastrar, i, malgrat que el conjunt taronja es rehízo en l'últim quart i va tornar a posar-se per davant, les locals van acabar imposant-se en els minuts finals. El somni de la Copa acaba en semifinals.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick i Lauren Cox. Ho estrenava Cases de mitjana distància i responia Oma sota el cércol. Des del minut un l'afició del Príncep Felip bramava sobre les taronja, però l'equip va eixir molt seriós. Espectacular en tots dos costats de la pista, amb un 10-2 en 3 minuts protagonitzat per Carrera, amb 7 punts en el seu compte, que provocava el primer temps mort local. Casademont Zaragoza ho tallava amb un 5-0, però les de Rubén Burgos estaven molt còmodes. La pressió defensiva era perfecta i el moviment de pilota molt fluida. Ara carregava amb un 9-2 que pujava l'avantatge a 14 punts, amb 2+1 de Torrens. Les aragoneses feien uns bons minuts que els permetien reduir i trencar la barrera dels dobles dígits. Gran ho posava en 9. Ouviña ho retornava a un +12, però una canastra de Tate sobre la botzina deixava la diferència en 10 al final del primer quart

Va faltar encert a Valencia Basket en aqueixos primers atacs i una mica més de paciència. Casademont Zaragoza estava pressionant més i no permetia trobar a jugadores en la zona. Elles tampoc podien traure-li massa partit a la sequera taronja amb un 3-0. Transcorreguts 4 minuts de quart, Carrera anotava la primera del quart. No obstant això, l'encert exterior de les aragoneses les va posar a tir de pedra. El parcial era de 9-4 i es posaven a 5 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket no anotava i sí que ho feia Gimeno des de fora. A 2 punts. Apareixia en aqueix moment Casas per a oxigenar. Per desgràcia, l'equip no va poder aprofitar un parell d'oportunitats fàcils sota el cércol per a tornar a estirar el xiclet. Tate reduïa a 2 i el tècnic taronja demanava temps mort. De nou, sense poder anotar en el següent atac, Tate si que treia la falta i empatava el partit al descans (34-34).

Carrera seguia en manera irresistible. La gallega inaugurava el tercer. Poc després, Casas ficava el primer triple taronja del partit. Entre ambdues feien un 7-2 d'eixida, però elles soles no podien. Casademont Zaragoza responia amb un 5-0 de Tate i de nou les taules. Temps mort de Rubén Burgos. La confiança en atac era necessari que arribara i de moment no arribava. I el parcial local va continuar pujant. 12-0 i es posaven 7 a dalt, per primera vegada per davant en el partit. Valencia Basket estava cometent molts errors ofensius i faltava tornar a la intensitat defensiva d'abans. Gülich tallava el parcial. Carrera tancava el 4-0 final de quart per a millorar les sensacions, encara que 3 a baix.

En l'últim període continuava sent Carrera l'única que veia el cércol. Donar-li la volta al marcador es feia molt costa amunt. En el moment perfecte se li unien Ouviña, Casas i Gülich. 11-0 per a posar a l'equip 5 a dalt mancant 5 minuts per al final del partit. Cantero demanava temps mort. Gimeno colpejava amb tres triples quasi seguits. Es posaven 3 a dalt. Ara temps mort taronja, però elles continuaven fent mal. Ortiz posava el +10 per a elles i tornava a posar-se tot costa amunt mancant 2 minuts. Rubén Burgos ho parava una altra vegada. No entrava res i no va haver-hi res a fer.