Millora insuficient a la Fonteta davant Cazoo Baskonia (81-85)

02/04/2023

Valencia Basket va millorar les seues sensacions amb el suport de la Fonteta creixent des de l'energia en defensa però no va poder tombar a l'equip més en forma de la Liga Endesa, el Cazoo Baskonia, per 81-85 en un encontre en el qual va entrar empatat als últims dos minuts i no va aprofitar la possessió que podria haver-li donat l’opció de portar-se el partit. La diferència en l'encert en els llançaments triples (6 de 22 de l'equip taronja per 14 de 36 del conjunt vitorià) i l'anotació de Marinkovic en la segona meitat van decantar la balança a favor de l'equip basc. De res van valdre els 25 punts i 6 rebots de Rivero o els 16 punts, 9 assistències i 3 recuperacions de Chris Jones.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Jasiel Rivero. Un encert a taula i un triple del cubà van ser les primeres cistelles taronja després d'un parcial d'eixida de 0-7 dels vitorians i una safata en transició de Radebaugh i un 2+1 de Jones posaven per damunt al quadre taronja per primera vegada en arribar a la meitat del primer acte. Després d'un intercanvi d'errors, Howard posava el 10-11 abans d'una acció individual de Jones i una anella passada de Rivero a passada de Hermannsson. L'islandés va connectar amb Alexander per a allargar el parcial taronja i portar a Peñarroya a parar el partit. El canadenc va repetir des de la mitjana distància per a replicar al triple de Díez i arribar amb 18-14 al final del primer quart.

Un 2+1 de Thompson, un triple de Kurucs i una safata en transició de Costello en el primer minut del segon acte van posar per damunt al conjunt vitorià i portaven a Mumbrú a parar el partit amb 18-22. Però un triple de Costello va allargar el parcial visitant a 0-11 abans d'un tir lliure d'Alexander. Díez posava el 19-28 però dos recuperacions de López-Arostegui van acabar en una safata d'Evans i un mat de Claver que portaven a Peñarroya a gastar el temps mort. Evans i Jones van anotar en sengles accions individuals per a continuar retallant i una bona circulació de pilota va acabar amb Rivero anotant en la pintura encara que Howard des del tir lliure va tallar el parcial taronja. Valencia Basket es va embossar un poc en atac i Giedraitis tornava a estirar la renda visitant abans de dos tirs lliures i un mat després de recuperació de Rivero i un alley-oop baixat per Webb darrere d’altre robatori que manaven el partit al descans amb 35-37.

Dos llançaments lliures de Webb ho equilibraven en la primera acció de la segona meitat i un triple de Jones allargava el parcial taronja a 11-0 per a culminar la remuntada, encara que un altre triple de Giedraitis ho empatava a 40. Rivero va ballar en la pintura per dues vegades per a convertir i Jones es va anar a l’anella per a anotar en acció individual i després va assistir a Webb per a la cistella tot i el contacte encara que Marinkovic posava el 48-47 al pas pel minut 26. L'equip taronja seguia sense ficar de fora (va fallar 14 dels primers 16 triples que va intentar) i sí que ho feia Cazoo Baskonia per a tornar a posar-se per damunt en el marcador però set punts seguits d'Evans van activar l'ofensiva local malgrat dos nous triples visitants, obra de Howard, que deixaven el marcador en 55-56 amb deu minuts per jugar.

Costello va mantindre obert el festival de triples baskonista i pese una acció individual de Hermannsson, els interiors de l'equip basc van aconseguir un parell de canastres en la pintura per a portar a Mumbrú a parar el partit amb 57-63 a huit minuts i mig per al final. Després de l'aturada, Rivero va anotar a taula contra tot i Xabi va clavar un triple des de la cantonada que portava a Peñarroya a parar-ho menys d'un minut després. Costello no va aprofitar els tirs lliures i Rivero va aprofitar l'avantatge per a anotar en la pintura i canviar de nou el sentit del marcador. Després d'una bona defensa, Webb va clavar el triple però Marinkovic li ho va retornar i des del tir lliure posava el 67-68 a cinc minuts del final. Rivero es va deixar un llançament des de la personal però després va anotar a taula, encara que Marinkovic mantenia al seu equip agarrat al partit amb empat a 70 amb quatre minuts per jugar. Les bones defenses del quadre taronja van portar un triple de Radebaugh, un tir lliure de Webb i un altre de Rivero però un triple de Costello l'empatava a 75 ficats en els dos últims minuts.