Victòria important davant Lointek Gernika per a amarrar el lideratge (64-83)

05/04/2023

Valencia Basket va fer un gran esforç mental i físic per a guanyar a domicili a Lointek Gernika, que acosta assegurar el lideratge en la recta final de la lliga regular. El conjunt taronja va completar un partit molt coral, arrasant en la segona part i especialment en els minuts finals, per a imposar-se a un complicat rival. Exhibició de Torrens, Casas i Carrera, que col·loca a l'equip una mica més prop de garantir el lideratge de la LF Endesa mancant dues jornades per a l'inici dels playoffs.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Cierra Burdick i Lauren Cox. El partit l'estrenava Da Silva de dos per a les basques i Cox feia el propi per a Valencia Basket des del triple. Els primers compassos anaven d'intercanvi de colps fins que, una vegada el marcador estava en 10-10, les de Rubén Burgos feien un parcial de 7-0, amb protagonisme de Torrens, per a agafar una mica d'avantatge. Wojta tractava de retallar, però Gülich responia amb un triple. Les locals deixaven la diferència en 5 punts al final del període.

El segon arrancava amb fallades per part de tots dos equips, fins que Lointek Gernika obria la llanda amb un 4-0, que responia Carrera de la mateixa manera. Apareixia Cvitkovic en aqueix moment per a colpejar amb força i liderar el 6-0 de les seues, que empatava el marcador. Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket reaccionava bé per a fer un 9-2, col·locar un +7 i provocar ara el temps mort de les basques. No obstant això, les taronja continuaven obrint bretxa. El parcial pujava a 13-2 i la renda a +11 entre Carrera i Cox. Ho tallava Spreafico i permetia que les seues reduïren a 6 al descans (34-40).

L'eixida del tercer quart de Valencia Basket era irresistible. No tardava a posar-se amb un avantatge de 13 punts, després de triple de Ouviña, i Montañana demanava temps mort. Malgrat que anotava Wojta, Casas pujava la renda a 15 punts, però Lointek Gernika feia un 4-0, que Rubén Burgos no deixava que fora a més. Parava la trobada. Gülich anotava per a pujar l'avantatge a 13 punts al final del tercer quart.

Entre Salvadores i Gülich elevaven la renda taronja a 16 punts poc després de començar l'últim període, provocant un nou temps mort local. La rèplica arribava amb un 4-0 i, de nou, Rubén Burgos parava el partit per a frenar la remuntada de les basques. Elles havien pujat línies en defensa i van pressionar més encara. El parcial pujava a 6-0 i poc després aconseguien trencar la barrera dels 10 punts, però Valencia Basket no va deixar que fora a més. Amb un 7-0 d'anotació repartida recuperaven un +15. Cada vegada quedava menys temps i les taronja tenien un bon matalàs. Buch va intentar alçar al seu equip amb un triple, però Valencia Basket va trepitjar l'accelerador i no va mirar arrere per a posar una renda ja inabastable.