Valencia Basket recupera sensacions davant la Virtus Segafredo Bologna (79-68)

06/04/2023

Valencia Basket va tancar la seua participació com a local en la Turkish Airlines EuroLeague amb un triomf davant la Virtus Segafredo Bologna per 79-68 en un encontre que després de tres quarts igualats amb bona defensa i de canvis de comandament en el marcador constants va trencar mossegant darrere en l'últim amb un parcial de 15-0. En un partit d'esforç defensiu coral, van brillar Shannon Evans (15 punts i 6 assistències per a 23 de valoració) i Kyle Alexander (14 punts).

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Jasiel Rivero. L'escorta taronja va ficar la primera cistella del partit i un triple de Puerto va allargar el parcial d'eixida abans que Jaiteh des de la línia de personal obrira el marcador dels italians. Un triple, una cistella des de la mitjana distància i una cistella en acció individual de Jones mantenien per damunt al quadre taronja pese en despertar ofensiu de la Virtus en arribar a la meitat del primer acte. Un triple de Mannion va empatar el partit i Ojeleye posava el 12-14 abans d'un triple de Radebaugh al qual va replicar Weems amb un altre. Dos tirs lliures de Harper van trobar la resposta d'un mat de Mickey per a arribar amb 17-19 al final del primer quart.

Una bona circulació va acabar amb Kyle anotant en la pintura però els tirs exteriors de l'equip taronja no entraven i Weems i Mickey mantenien al quadre italià per damunt. Una acció individual d'Evans i una recuperació i assistència de Hermannsson per al mat de Webb l'equilibraven i portaven a Scariolo a parar el partit a sis minuts per al descans. Tot i l'aturada, dos ganxos seguits d'Alexander tornava a posar per damunt al quadre taronja encara que un 3+1 de Ojeleye col·locava el 27-29. Kyle va baixar un alley-oop que li va manar Evans però Mannion va convertir el triple sobre la botzina de possessió. Rivero va ballar en el pal baix i va anotar des de la mitjana distància i en el primer dels colps que no va retornar la Virtus, una recuperació va acabar amb una safata en transició de Radebaugh que li donava de nou la volta al marcador. Un triple i una safata d'Evans defensaven la renda taronja per a arribar al descans amb 40-38.

Un triple de Jones i un ganxo de Pradilla es van unir amb un tir lliure de Puerto però els interiors de la Virtus no deixaven créixer la renda taronja per damunt dels quatre punts i un triple de Lundberg posava el 46-47. Una cistella afortunada i una anella passada de Pradilla canviaven una altra vegada el sentit del marcador en arribar a la meitat del marcador en un partit de permanents canvis d'amo del lluminós. Un alley-oop i un 2+0 d'Alexander i un palmeig de Webb tornaven a estirar un poc la renda valenciana que protegia Xabi amb una acció individual encara que un triple de Mickey ho deixava en 58-57 amb deu minuts per jugar.

Un encert de Xabi i un triple de Webb ho estiraven de nou i Evans va robar una pilota i va acabar la safata per a posar un nou màxim avantatge de sis punts que portava a Scariolo a gastar un temps mort. Tot i l'aturada, Alexander va convertir en la pintura i Evans va traure dos llançaments lliures que no va perdonar i va anotar en una acció individual per a allargar un parcial que va estirar encara més Claver amb dos llançaments lliures i Evans amb una altra safata rere recuperació. Jaiteh ho va tallar en 15-0 amb un mat per a posar el 75-61 amb quatre minuts per jugar. Rivero i un palmeig de Radebaugh anotaven suficient per a no permetre acostar-se a l'equip italià perquè el partit acabara amb el resultat de 79-68.