Derrota de Valencia Basket, que lluitarà pel lideratge davant IDK (78-86)

09/04/2023

Valencia Basket no va poder superar a Perfumerías Avenida a la Fonteta en un partit en el qual l'encert exterior va ser determinant. L'alt percentatge de les de Salamanca no va donar opció a un equip taronja que va lluitar fins al final, liderat per Raquel Carrera i Leticia Romero. Gràcies al matalàs de dues victòries que tenia sobre les de Salamanca, a Valencia Basket li queda una bala per a assegurar el lideratge. El combinat de Rubén Burgos haurà de guanyar l'últim partit de fase regular la setmana que ve a casa de IDK per a acabar líder i garantir el factor pista en totes les hipotètiques rondes de playoff.

El conjunt taronja va saltar a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava Cazorla per a les visitants i després ho feia Romero per a Valencia Basket amb un 2+1. Les defenses s'imposaven en l'inici del partit. El treball de l'equip en el rebot estava sent magnífic, però elles van començar a trobar encert i la igualtat era màxima en el marcador. Perfumerías Avenida es va carregar prompte de faltes, però el combinat taronja estava concedint moltes faltes de tir. Rubén Burgos va fer rotacions bastant ràpid per a tractar de mantindre l'energia defensiva al màxim. No obstant això, les canastres continuaven entrant, sobretot de la mà de Prince. Un parcial de 2-7 els donava un primer avantatge de 6 punts, que Ouviña reduïa sobre la botzina a 4.

Perfumerías Avenida va començar el segon amb un 7-0 entre Fasoula i Prince que obria una mica més la bretxa, posant un +11. Valencia Basket no estava trobant bons tirs ni arribava bé a les ajudes defensives. Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, l'equip no va poder reaccionar en aqueix moment. El parcial pujava a 11-0, ara de la mà de Onyenwere, i la distància pujava a 15 punts. Romero frenava la sagnia, però ara calia emprar-se a fons en defensa i continuar retallant. Pese al 4-0 taronja, Carleton colpejava de tres. Les taronja continuaven insistint. Calia aprofitar que ara les visitants no estaven ficant davant la defensa i l'empenyiment de la Fonteta. Ara 9-0 liderat per Carrera i Cox per a trencar la barrera dels dobles dígits i baixar a 5. Les de Salamanca ho tallaven amb un 6-0 des del tir lliure. Valencia Basket s'anava 11 a baix al descans (34-45).

Després del descans, el conjunt taronja seguia sense trobar l'encert que sí que tenia Perfumerías Avenida. Onyenwere pujava la diferència a 13 punts i Romero era l'encarregada de respondre. En aqueix moment Salvadores demanava el canvi després d'una mala trepitjada. Carrera tancava el 6-0 per a retallar a 7. No obstant això, Carleton anotava de tres. Estaven molt encertades en el tir exterior. Valencia Basket, es va fer fort sota el cércol i no tardava a reduir a 4 punts. Les de Vázquez tornaven a enlairar-se una mica amb un 4-0, però les taronja eren a prop. Calia continuar creient i lluitant. Gülich i Burdick mantenien a tir a l'equip, però Perfumerías Avenida no fallava de tres. Amb dos triples quasi seguits tornaven a 10 de matalàs al final del tercer quart.

Prince estrenava l'últim anotant. Carrera ficava de tres a continuació. Ouviña s'unia a Carrera per a, entre les dues, estrényer el marcador amb un 7-0, tornant als 4 de diferència i amb més de 7 minuts per davant. No obstant això, la remuntada seguia sense culminar-se. 5-0 visitant per a estirar a 9. Ho tallava Gülich de 6 metres. Però cada canastra, elles la responien i així era molt difícil la remuntada. Quan van encadenar un xicotet parcial que pujava la distància a 12 punts mancant menys de 3 minuts, Rubén Burgos demanava temps mort. Els esforços de l'equip no van ser suficients, perquè Perfumerías Avenida va continuar anotant i ja no va haver-hi temps per a donar-li la volta al partit.