Un mal final fa caure a Badalona (85-70)

09/04/2023

Valencia Basket no va poder trencar la seua mala ratxa en la Liga Endesa en caure en la pista del Joventut Badalona per 85-70 en un partit en el qual es va reposar d'un desavantatge de dotze punts en l'inici del tercer quart per a començar l'últim per davant en el marcador. En la recta final, Feliç va segellar el triomf local, que va arribar a més amb el basket-average particular guanyat pel Joventut Badalona. De res van servir els 17 punts de Rivero i els 14 de Radebaugh.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Kyle Alexander. L'equip taronja no va trobar encert en l'eixida al partit però una acció individual de Jones i un ganxo d'Alexander equilibraven el partit. Una anella passada i dos tirs lliures de Radebaugh ho mantenien empatat en arribar a la meitat del primer acte però Birgander posava el 10-8. L'escorta taronja continuava assumint el protagonisme ofensiu culminant una passada de Jones o retornant el triple de Parra per a nou punts seguits abans que una canastra des de la mitjana distància de Jones posara per primera vegada per davant al quadre valencià. Feliç canviava de nou el sentit del marcador i els triples de l'equip taronja seguien sense entrar per a arribar amb 21-17 al final del primer quart.

Rivero va ficar la primera canastra del segon acte i malgrat que Busquets aprofitava l'absència de Ribas per a ser un factor en atac, Xabi i dos tirs lliures del cubà mantenien el partit empatat. El segon triple taronja, obra de Hermannsson, portava a Carles Duran a parar el partit però després de l'aturada, l'islandés va trobar a Rivero en la pintura. Un 2+1 de Parra posava el 30-28 i encara que un triple d'Evans col·locava de nou per davant als valencians, Parra i Ellenson estiraven l'avantatge local a cinc punts a dos minuts per al descans. El marcador no es va moure en les últimes accions de la primera meitat per a arribar amb 37-32 al descans.

Dos tirs lliures de Jones van obrir la segona meitat però una antiesportiva sobre Parra li va donar a l'equip verd-i-negre una jugada de cinc punts. Aqueixa jugada va obrir un parcial local que va permetre al Joventut Badalona estirar el seu avantatge fins al 46-34 en arribar al minut 24. Mumbrú va canviar el quintet complet i un triple de Xabi va tallar el parcial en 9-0. Hermannsson va tornar a trobar a Rivero en la pintura i encara que Parra va convertir el triple, Claver se’l va retornar. Els tirs lliures d'Evans i Hermannsson (el segon per una tècnica al tècnic local) i una anella passada de Claver continuaven retallant i portaven a Duran a parar el partit. Guy col·locava el 51-46 i encara que Rivero no perdonava des del tir lliure, dues accions de Guy tornaven a estirar la renda local abans d'un triple de Xabi i dos tirs lliures de Rivero, però Feliz ho deixava en 56-53 amb deu minuts per jugar.

Dos triples d'Evans i Xabi culminaven la remuntada però la Penya es recolzava en el seu joc interior, especialment en Tomic, per a mantindre's per damunt. Una acció individual d'Evans i un 2+0 de Rivero van trobar la rèplica d'un triple de Ellenson per al 65-63 abans que Radebaugh retornara el triple. Rivero es va fer gran en la pintura per a respondre a un 2+1 de Busquets però Ellenson i Feliç col·locaven el 72-68 a quatre minuts per al final. Radebaugh es va anar al cércol amb decisió per a la safata però Feliç va clavar el triple i després va convertir en acció individual per a posar el 77-70 amb un poc menys de tres minuts per jugar. Un nou triple de Feliz i una recuperació per a l'assistència del 2+1 de Ellenson van acabar de matar les opcions de l'equip taronja, que no va poder lluitar per mantindre el basket-average particular, en un partit que va acabar amb un resultat de 85-70.