Valencia Basket guanya a IDK i serà líder de la LF Endesa per primera vegada (58-65)

15/04/2023

Valencia Basket serà líder de la fase regular de la LF Endesa per primera vegada en la seua història. El conjunt taronja necessitava una victòria davant IDK en l'última jornada i, malgrat que li va costar, el va aconseguir. L'equip basc va ser un os dur de rosegar liderat per Coulibaly, però Valencia Basket va remuntar en l'últim quart un partit que se li havia posat costa amunt. Les de Rubén Burgos finalitzen la lliga amb un balanç de 25-5 i s'asseguren el factor pista en totes les rondes de playoff. En quarts s'enfrontaran a Movistar Estudiantes, mateix rival que l'any passat, amb l'anada el dijous a Madrid i la volta el diumenge a la Fonteta.

El conjunt taronja va saltar al parquet amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera del partit era per a la base canària. Una mica espessos els primers compassos del partit. València Basket estava arribant bé fins al cércol, però estava fallant en les finalitzacions. IDK colpejava amb un 6-0 des de la línia de tres, que frenava Carrera amb un 2+1. Cox es carregava ràpid amb dues faltes, amb el condicionant de les molèsties de Gülich, que havia d'entrar abans del que es preveu a substituir-la. Les basques, més encertades, agafaven un avantatge de 6 punts, liderades per una España molt encertada. Calia ajustar en defensa, però també trobar millor el cércol. Burdick ho tallava, però Cuic recuperava el +6. Ouviña ho deixava en 5 des del tir lliure al final del primer quart.

Dos triples consecutius de IDK en l'inici del segon obria la bretxa fins als 11 punts. Valencia Basket no ficava res. Rubén Burgos demanava temps mort. En aquesta ocasió tallava el parcial Gülich, però l'equip no encadenava dues canastres seguides, fins que Ouviña aconseguia, reduint a 7 amb un 4-0 particular. Les basques continuaven anotant, però almenys les taronja estaven fluint més en atac, amb la confiança de Gülich sota el cércol. No obstant això, no es baixava dels 7 de diferència. Fins que apareixia Casas des del triple per a retallar a 4 a 30 segons del descans, però Estebas responia i no hi havia temps per a més (37-30).

Coulibaly va fer mal després del pas pels vestuaris. Valencia Basket sí que va aconseguir frenar l'anotació exterior i ho va aprofitar en atac. Amb un 7-0 el combinat taronja reduïa a 2. IDK ho responia amb un 4-0 i de nou des posava el partit costa amunt. Faltava rematar, encara que la diferència era sol de 6 punts. Important triple de Torrens en la recta final del quart per a retallar i posar-lo de cara, però Esnal contestava sota el cércol, i la diferència quedava en 5 al final del tercer període.

Amb un 4-2 d'eixida, Valencia Basket retallava a 3 punts, però seguia sense rematar. Coulibaly no deixava de colpejar, evitant la remuntada taronja. La diferència estava en 6 punts. Punt d'inflexió. En aqueix moment, el conjunt taronja feia un 12-0 amb anotació repartida, que posava a l'equip 6 punts a dalt. Primer avantatge des del primer quart. IDK es va començar a desinflar davant un Valencia Basket que havia tirat el forrellat en defensa. Les de Rubén Burgos no ho van desaprofitar. A les basques no els entrava res i l'equip ho tenia de cara amb el matalàs de 6 punts a un minut del final. Muguruza ho parava, però Gülich anotava a continuació i ja eren 8 de renda. El triomf i el lideratge estaven segellats.