Reacció patida a la Fonteta (87-81)

16/04/2023

Valencia Basket va trencar la seua mala dinàmica en Liga Endesa en una victòria que va haver de patir per a imposar-se al Real Betis Baloncesto per 87-81. Els problemes per a anotar i l'encert de Montero van ficar a l'equip taronja en un ampli desavantatge a l'inici del segon quart, però l'entrada d'Evans va canviar la cara de l'equip que fins i tot va arribar a remuntar, però es va anar perdent de dos punts al descans. Després de l'intermedi, Valencia Basket va millorar en defensa i va trobar encert exterior de la mà de Jones i Dubljevic per a un parcial de 17-2 que li va donar un avantatge que va aconseguir estirar però que va malgastar encaixant un parcial de 0-12 en la meitat de l'últim quart. Un triple de Dubljevic i Jones, anotant els últims huit punts de l'equip taronja, no van permetre la remuntada visitant.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. L'equip taronja no va trobar l’anella en les primeres accions i va començar amb un parcial en contra de 0-5 fins que Jones va habilitar a Dubljevic i Rivero per a ficar les dues primeres del quadre valencià. Johnson i Gerun posaven el 4-9 a arribar a la meitat del primer acte i encara que no aconseguia anotar des de darrere de l'arc, almenys estava intens en defensa per a córrer i traure un tir lliure de Rivero o unes safates de Jones i Radebaugh en carrera. Puerto va empatar el partit amb un triple des de la cantonada per a retornar el de Johnson i va assumir el protagonisme ofensiu de l'equip taronja per a mantindre'l equilibrat però Montero va tornar a estirar la renda visitant per a deixar-ho en 16-21 al final del primer quart.

L'equip bètic va aprofitar la falta d'encert local per a estirar el seu avantatge a deu abans d'un triple d'Evans però un Montero en trànsit posava el 19-30 a huit minuts per al descans. Evans va repetir des de darrere de l'arc i després va rebre una antiesportiva que va suposar una jugada de tres punts, però un palmeig de Maronka posava el 25-32, la qual cosa portava a Mumbrú a parar el partit a cinc minuts i mig per a l'intermedi. Dos tirs lliures de Webb i una recuperació d'Evans que va acabar en una altra antiesportiva que en este cas es va quedar en dos punts. Pargo i Almazán mantenien per damunt al quadre visitant posant el 31-37 però després del temps mort, Webb va convertir el triple i després va rebotejar en atac per a anotar, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Dubljevic col·locaven a l'equip taronja per damunt per primera vegada en el partit abans d'un triple de Bertans que manava el partit al descans amb 38-40.

La segona meitat va començar amb un palmeig de Rivero i un triple de Radebaugh que tornaven a posar per damunt al quadre taronja encara que un triple de Pérez col·locava el 44-45. Dubljevic li ho va retornar i després d'una recuperació de Radebaugh, Jones també va convertir des de darrere de l'arc. Encara que el Betis va anotar, Jones es va fer amo del partit amb dos triples seguits i tot i el temps mort de Casimiro, Puerto des del tir lliure i un triple de Dubljevic van allargar el parcial i van estirar la renda valenciana. Gerun ho tallava en 17-2 per a posar el 61-49 i encara que l'equip verd-i-blanc va trobar alguna cosa en atac, Dubljevic es feia gran aconseguint segones opcions per a mantindre l'avantatge taronja. Sense Radebaugh defensant-li, Montero va trobar un poc més d'espai però Evans va clavar el triple i va acabar el quart amb una acció individual per a deixar-ho en 70-56 amb deu minuts per jugar.

L'energia d'Alexander en els dos costats del camp amb taps i mats defensava l'avantatge taronja en l'inici de l'últim acte però dos encerts seguits de Pasecniks col·locaven el 73-62 a set minuts del final i portaven a Mumbrú a parar el partit. Un triple de Claver va trobar la rèplica d'un altre de Pérez, però els dominicans de l'equip sevillà van aparéixer per a retallar i cinc punts seguits de Johnson posaven el 76-74 a quatre minuts per al final. Un triple de Dubi tallava el parcial en 0-12 però l'equip visitant havia entrat en confiança i aconseguia anotar. Després del temps mort, una bona defensa que va acabar en recuperació li va donar l'opció a Jones de clavar un triple que donava un poc d'aire al quadre taronja però un 2+1 de Montero posava el 82-79 a minut i mig per a acabar. Malgrat que l'equip bètic va estar a punt de recuperar, Jones es va refer per a traure una altra cistella amb addicional. L'equip taronja va tancar la seua anella i el base taronja va tancar la seua exhibició final amb una altra cistella que assegurava la victòria valenciana, que va acabar arribant per 87-81