Valencia Basket s'avança per 2 punts en els quarts davant Movistar Estudiantes (56-58)

20/04/2023

Valencia Basket venç en l'anada dels quarts de LF Endesa a casa de Movistar Estudiantes i partirà d'una renda de 2 punts per a la volta a la Fonteta aquest diumenge, que decidirà el bitllet per a les semifinals. El conjunt taronja va ser per davant en el marcador des de l'inici de la trobada, jugant des de la defensa, però va patir davant un combinat estudiantil molt físic. A pels altres 40 d'aquest partit de 80 minuts.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Eixida molt seriosa de l'equip. Ho estrenava la pivot nord-americana des del triple i li agafava el testimoni Carrera amb tres canastres seguides per a arrancar amb un 9-0 i provocar el primer temps mort local a menys de 3 minuts de l'inici. Finalment ho estrenava Erauncetamurgil per a les estudiantils, fent un 4-0 particular. El combinat taronja estava molt actiu en defensa, tallant línies de passada i corrent. Va baixar l'encert en la recta final del quart i Movistar Estudiantes el va aprofitar per a retallar a 2 punts amb un 1-7. Després de diversos atacs infructuosos, Valencia Basket feia un 6-0 de final de quart per a col·locar el +8.

Encara que Massey estava trobant anotació per a les locals, les taronja estaven fent el propi en el segon quart. De la mà principalment de Romero i Gülich, l'avantatge arribava a 10 punts. Després de temps mort de David Gallego, les madrilenyes feien un 4-0, que en aquesta ocasió tallava Torrens des del triple. No obstant això, després d'una canastra fàcil de Gretter, Rubén Burgos parava el partit per a frenar l'anotació local. Encara que elles no van ficar durant diversos minuts, Valencia Basket tampoc ho va fer mentre es mantenia la distància de 7 punts. Fins que, mancant 3 minuts per al descans, Movistar Estudiantes feia un 5-0 per a acostar-se al màxim. Magariños estrenyia i les de Rubén Burgos necessitaven anotar i així ho van fer. Responien de la mateixa manera per a retornar el +7 al descans (27-34).

Valencia Basket no va trobar encert després del pas pels vestuaris. En quasi 4 minuts només havia pogut anotar un tir lliure, mentre les locals havien retallat a 4 punts. Ouviña tallava la sequera amb un triple. Carrera tancava el 5-0 amb +9 per a recuperar sensacions. L'equip estava fent un esforç defensiu molt gran, encara que de moment no podia rematar. Faltava fluïdesa en atac i, després de canastra de Massey sola, Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket eixia amb triple de Gülich, que contestava Movistar Estudiantes amb un 6-0, reduint a només 3 punts la diferència. Important canastra de Torrens a continuació per a donar oxigen al final del tercer quart amb un +5.