Valencia Basket suma amb la Fonteta davant Surne Bilbao Basket (95-88)

22/04/2023

Valencia Basket va tornar a sumar a la Fonteta en la Liga Endesa en imposar-se al Surne Bilbao Basket per 95-88 en un triomf molt coral en el qual fins a set jugadors diferents van anotar entre 10 i 13 punts. L'equip taronja va anar dominant tot el partit gràcies al seu encert en el tir exterior en la primera meitat i a la seua millora defensiva durant bona part del tercer quart, però el conjunt visitant trobava arguments per a agarrar-se al partit fins a un parcial de 11-2 en l'inici de l'últim quart que Valencia Basket va aconseguir estendre per a obrir bretxa i es va agarrar a Dubljevic quan en la recta final els bilbaïns van anotar des de darrere de l'arc per a assegurar el triomf.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Jonah Radebaugh, James Webb III, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità va replicar al mat inicial de Tsalmpouris i després va habilitar a Rivero per a la cistella i a Hermannsson per al triple, encara que el grec del Surne Bilbao Basket mantenia el partit equilibrat. Dubljevic continuava fent-ho tot amb un triple al qual va replicar Tsalmpouris i una altra assistència per al triple de Martin, que li va retornar Rabaseda, per a arribar empatats a 13 a la meitat del primer quart. Una acció individual del base islandés i una assistència seua a Webb, servien per a replicar l'encert exterior de l'equip visitant, la qual cosa unit a un triple sobre la botzina de possessió i una safata d'Evans i a dos tirs lliures d'Alexander estiraven un poc la renda valenciana, encara que un triple de Smith (el cinqué en cinc intents dels bilbaïns en el primer acte) ho deixava en 25-22 després dels primers deu minuts.

El segon quart va començar amb un triple d'Evans i després d'una pèrdua, Jones es va refer convertint altres dos triples. Però un 2+1 de Andersson i tres tirs lliures de Smith no permetien que l'equip taronja convertira eixe encert en una renda major. Puerto va mantindre obert el festival d'encert exterior i després va rebotejar en atac per a penjar-se de l’anella però dos encerts seguits de l'equip bilbaí portaven a Mumbrú a parar el partit amb 39-34 a sis minuts per al descans. Una antiesportiva sobre Jones es va convertir en una jugada de cinc punts amb el posterior 2+1 d'Alexander per a posar per primera vegada la renda taronja en la desena i tot i l'encert de Ubal, Puerto va convertir des de darrere de l'arc. L'equip bilbaí continuava anotant per a posar el 47-40 abans d'un triple de Radebaugh, però l'ofensiva visitant continuava menjant-se l'avantatge taronja abans d'un altre triple local, obra de Webb III, per a manar el partit al descans amb 53-47.

La segona meitat va començar amb millor intensitat defensiva de l'equip taronja i un 2+1 de Rivero, al qual va replicar Smith amb un triple i una cistella des de la mitjana distància. Webb va convertir en dos punts amb un espectacular mat una fallada en el triple i després es va fabricar l'encert des de la mitjana distància, la qual cosa unit a un altre 2+1 de Rivero tornava a estirar un poc l'avantatge local. Radicevic aguantava als seus per a posar el 63-58 en arribar al minut 26 però dos tirs de Dubljevic i una cistella en la pintura de Kyle no deixaven retallar més als visitants fins a un triple de Reyes que col·locava a tres al quadre bilbaí. Kyle de palomero es va penjar però Reyes va repetir des de darrere de l'arc abans de dos tirs lliures de Puerto per a deixar-ho en 71-67 amb deu minuts per jugar.

Evans va retornar els tirs lliures de Reyes i Jones va ficar un d'una tècnica a la banqueta visitant. Després d'una bona defensa, Alexander va convertir des de la mitjana distància, i contagiats per l'energia del canadenc, Pradilla va ballar en la pintura per a traure una cistella amb addicional per a estirar un parcial que Tsalmpouris va tallar en 8-0 per a posar el 79-71. Després del temps mort, Jones va clavar el triple però Tsalmpouris i Reyes ficaven el partit en els últims cinc minuts amb 82-74 abans de dues safates de Hermannsson i un triple de Webb que posaven una màxima de tretze per al quadre taronja. Surne Bilbao Basket trobava triples de Smith i Sulejmanovic però tres accions en la pintura de Dubljevic defensaven l'avantatge valencià per a assegurar un triomf que va arribar per 95-88 amb uns últims segons en pista per a Millán Jiménez després de la seua lesió en el turmell.