Valencia Basket s'imposa a la Fonteta i es mesurarà a Zaragoza en semifinals de LF Endesa (77-35)

23/04/2023

Valencia Basket no va donar opció a Movistar Estudiantes en la tornada de quarts de la LF Endesa. Després d'una victòria de només 2 punts en Magariños en aquest format d'anada i volta, el conjunt taronja va completar un partit quasi perfecte en atac i en defensa a la Fonteta per a sentenciar el passe a semifinals dels playoffs. Una victòria molt coral amb la nota negativa de la lesió de Raquel Carrera, que va haver de retirar-se en el primer quart amb molèsties al peu. Amb el factor pista a favor, les de Rubén Burgos es mesuraran a Casademont Zaragoza en semifinals amb l'anada el dijous a domicili i la volta el diumenge a la Fonteta.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Estrenava el partit la capitana des del triple i el contestava Fingall de mitjana distància. Valencia Basket estava defensant bé i tancant el rebot i només l'exjugadora del Paterna trobava encert fins i tot ben puntejada. En atac, les taronja només sumaven de tres en tres, però amb dificultats per a fer-ho prop del cércol. Important l'efectivitat de Cox amb 8 dels 11 primers punts. Amb un 7-0 protagonitzat per la nord-americana i tancat per Ouviña, Valencia Basket es posava 8 a dalt i David Gallego demanava temps mort. En aqueixos minuts Carrera eixia coixejant de pista després que una jugadora rival li trepitjara, però les de Rubén Burgos van continuar ampliant el parcial fins al 12-0 i el +13. Ho parava Fingall que continuava sent l'única capaç d'anotar per a les madrilenyes, però les respostes locals eren contundents. Ara un 5-0 entre Buenavida i Romero i l'avantatge pujava a 15 al final del primer quart. Només 8 punts concedits a Movistar Estudiantes en els primers 10 minuts.

La sagnia va continuar augmentant en el segon. El parcial arribava a 10-0 i la renda a 20 entre Cox i Salvadores. Méndez ho tallava des del tir lliure de manera consecutiva, fent un 4-0 particular. Les faltes estaven fent mal a Valencia Basket, perquè el seu rival estava passant sempre pel tir lliure. Per fortuna, Estudiantes no sumava més que això i el conjunt taronja estava molt més encertat en joc. Després que Romero retornara el +20, el tècnic visitant tornava a parar el partit. Burdick pujava la màxima a 22 punts a continuació. A partir d'aqueix moment, les madrilenyes van començar a trobar encert de tres punts, però Valencia Basket va saber mantindre aqueixa renda al voltant de 20 punts. No obstant això, després de 5-0 visitant Rubén Burgos demanava temps mort. Triple de Torrens per a recuperar la màxima de 22 al descans (43-21).

L'activitat defensiva i l'encert ofensiu no havia baixat gens després del pas pels vestuaris. 8-0 i l'avantatge arribava fins als 30 punts. Es van succeir a continuació uns minuts de poca anotació. En 7 minuts de quart Movistar Estudiantes només havia sumat un tir lliure, mentre que les taronja continuaven posant terra pel mig. Salvadores agafava responsabilitat en atac i tancava el 13-1 amb una renda de 34 punts. A poc més d'un minut per al final de quart, Espín ficava la primera canastra en joc de les madrilenyes. Fam coronava una habitació perfecta en atac i defensa de 17-3. L'avantatge ara era de 36 punts.

El partit ja era un passeig en l'últim quart. Sense opcions ja per a les madrilenyes, l'equip se sentia còmode, sense deixar de pressionar arrere i movent bé la pilota. Salvadores col·locava la renda en 40 punts. Malgrat estar tot ja decidit, David Gallego demanava temps mort. Rubén Burgos va aprofitar per a girar i repartir minuts en un dia en què totes les jugadores estaven molt ficades en el partit, pensant ja en les semifinals contra Casademont Zaragoza. Les madrilenyes van trobar a Conde sota el cércol, però no van poder baixar la diferència. Valencia Basket va guanyar amb contundència, anant-se per damunt dels 40 punts.