Valencia Basket posa el +15 en les semifinals davant Casademont Zaragoza (57-72)

27/04/2023

Valencia Basket fa un primer pas cap a la final de la LF Endesa. Bona victòria per 15 punts en l'anada de les semifinals a domicili davant Casademont Zaragoza per a partir amb una important renda en la tornada aquest diumenge a la Fonteta, on haurà de rematar el camí fet. Gran faena de l'equip en tots dos costats de la pista, amb Raquel Carrera brillant, en la primera part d'aquest partit de 80 minuts.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Gatling estrenava el partit amb un 4-0 particular, que responia Valencia Basket amb un 13-2 amb anotació molt repartida, però Romero alçant-se com a protagonista, provocant el primer temps mort local amb un +7. L'equip havia eixit molt seriós en defensa i castigant en atac. Gran faena en el rebot i moltes rotacions per a mantindre l'energia sobre la pista. El parcial arribava fins al 17-2 i l'avantatge a 11 punts. A les locals no els entrava res fins que Ortiz frenava la sagnia. El primer quart finalitzava amb 9 d'avantatge.

Una altra bona eixida en el segon període. Només un 4-0 entre Ouviña i Carrera, que pujava la renda visitant a 13, bastava perquè Cantero parara el partit. La reacció de Casademont Zaragoza arribava contestant de la mateixa manera. Després de diversos atacs infructuosos i algunes precipitacions en els tirs, Rubén Burgos demanava temps mort. L'avantatge estava en 10 punts, però calia trobar més encert. Valencia Basket ho va trobar prop del cércol, perquè des de l'exterior no entraven els tirs. No obstant això, ara les aragoneses també estaven ficant més, impedint que les taronja s'allunyaren del marcador durant diversos minuts. Fins a la recta final del quart. Amb un 9-0, l'equip es posava amb +17. Geldoff ho reduïa a 15 al descans (24-39).

Carrera estrenava el tercer des del triple per a pujar a 18 punts l'avantatge. Zaragoza ho retornava amb un 4-0 però de nou apareixia Carrera amb jugada de 3 punts. Ara un 5-0 local que reduïa a 12 punts provocava el temps mort taronja. La rèplica arribava amb un contundent 7-0 per a pujar la màxima fins al moment fins als 19 punts. L'equip havia tornat a pujar un punt en defensa i estava veient el cércol. En aquesta ocasió ho parava Geldoff per a elles. A partir d'aqueix moment es va produir un intercanvi de canastres que beneficiava a Valencia Basket. Buenavida posava el +20 poc després de finalitzar el tercer quart, però Geldoff retallava amb un 2+1, deixant en 17 la renda.