Valencia Basket es manté fort a casa davant Monbus Obradoiro (87-78)

29/04/2023

Valencia Basket va tornar a sumar a la Fonteta en imposar-se al Monbus Obradoiro per 87-78 en un partit en el qual l'equip taronja va anar manant durant bona part de la primera meitat però no aconseguia allunyar-se dels gallecs, que van agafar el comandament quan van trobar encert exterior en la recta final del segon quart, encara que Hermannson va donar una renda d'un punt en arribar a l'intermedi. Valencia Basket va millorar en defensa en el tercer quart i això li va permetre seguir a dalt tot i el 2/10 en triples en eixe tercer acte i quan més apretava el Monbus Obradoiro en l'últim, Shannon Evans va encendre un parcial de 11-3 que li va donar marge per a aguantar un altre moment d'encert en el triple de l'equip gallec i permetre que Radebaugh i Jones (14 punts) tancaren la victòria en un partit en el qual Dubljevic va ser el millor amb 18 punts i 9 rebots per a 28 de valoració.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Jared Harper, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de Claver va replicar a la cistella inicial de Robertson i un ganxo de Dubi a la de Vicedo, i quan l'equip taronja va aconseguir ajustar el seu defensa per a recuperar i còrrer, un triple de Harper i un tir lliure de Claver posaven per damunt al quadre taronja. Guerrero va assumir el protagonisme ofensiu dels seus per a arribar amb 9-10 a la meitat del primer quart, però Dubljevic després de rebot ofensiu i Hermannsson i Claver en sengles accions individuals retornaven els colps i portaven a Moncho Fernández a parar el partit. Pese a l'aturada, una altra bona acció defensiva va acabar en un 2+1 de Jones, i encara que un triple de Vicedo posava el 18-15, Jones va anotar ràpid trepitjant la línia de tres i després no va fallar, esta vegada des de darrere de la línia de 6,75. Thomas Scrubb no permetia créixer la renda valenciana i Robertson va clavar el triple per a reduir-la a la mínima expressió, la qual cosa unit a una cistella de Phil Scrubb ho deixava en 23-24 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un 2+1 de Radebaugh i una recuperació d'Alexander va acabar amb una safata en transició del propi pivot canadenc però tres tirs lliures de Muñoz van tallar l'eixida taronja. Jonah des de la mitjana distància i un alley-oop baixat per Alexander trobaven rèplica dels gallecs per al 32-30 en arribar a la meitat del segon quart. Kyle i Chris anaven anotant des del tir lliure per a mantindre per damunt al quadre taronja i encara que el Monbus Obradoiro trobava la cistella, Valencia Basket continuava traient viatges a la línia del tir lliure. Un triple de Muñoz ho empatava i un encert de Suárez posava el 38-40 a dos minuts i mig per al descans, i encara que Dubljevic també encertava des de darrere de l'arc, Robertson i Hermannsson mantenien obert el festival de triples. Una safata del base islandés manava el partit al descans amb 46-45.

L'equip taronja va eixir després de l'intermedi més agressiu en defensa i va aprofitar els quasi quatre minuts que va mantindre a l'equip gallec sense anotar per a començar la segona meitat amb un parcial de 6-0 que no va poder fer més grans per la falta d'encert exterior i que va tallar Vicedo. Dubljevic es va inventar un ganxo però un triple de Vicedo posava el 54-50 al pas pel minut 25. El capità li va retornar l'encert des de darrere de l'arc i una recuperació de Dubi va habilitar a la cistella des de la mitjana distància de Harper. Tot i l'aturada visitant, Claver va anotar en una acció individual abans que Thomas Scrubb posara el 61-55. Un palmeig i un triple de Webb van trobar rèplica gallega per a arribar amb 66-60 amb deu minuts per jugar.

Encara que Pradilla va ficar la primera de l'últim acte, Guerrero i un triple de Suárez col·locava el 68-65 amb set minuts per a acabar. Una cistella en acció individual i un triple d'Evans i una recuperació de Jones que va acabar en un mat de Pradilla van encendre l'espurna taronja per a tornar a estirar un poc l'avantatge en arribar a la meitat de l'últim quart i dos tirs lliures de Dubljevic la posava per primera vegada en la desena abans d'un triple de Suárez per al 77-70. Harper va traure dos llançaments lliures i Hermannsson va trobar a Pradilla per a la cistella en la pintura però Robertson va aprofitar una pèrdua per a convertir un triple i Suárez va ficar un altre per a posar el 81-76 a dos minuts per a acabar. Radebaugh va anotar en acció individual però Robertson se li va retornar i la pressió gallega va recuperar la següent pilota, encara que el tir de l'escorta canadenc no va entrar i dos rebots de Radebaugh i una recuperació de Webb feien que el crono continuara baixant sense que el marcador es moguera fins a una falta sobre Jones que des del tir lliure deixava el marcador final en 87-78.