Valencia Basket sentència i jugarà la seua tercera final de lliga seguida (93-49)

30/04/2023

Valencia Basket arrasa en el partit de tornada de les semifinals de LF Endesa a la Fonteta davant Casademont Zaragoza i es classifica per a la seua tercera final consecutiva. El conjunt taronja, pese al +15 en el partit d'anada, va jugar un partit molt seriós defensivament i coral d'inici a fi per a agafar un avantatge inabastable per a les aragoneses des de bé prompte. Totes les jugadores van aportar en atac i Rubén Burgos va poder girar i repartir minuts. València Basket torna a enfrontar-se a Perfumerías Avenida en la final de lliga encara que, per primera vegada, ho farà amb factor pista. El primer partit serà aquest dijous a la Fonteta, el segon el diumenge a Salamanca i el tercer, en cas de ser necessari, es disputaria el dijous següent de nou a la Fonteta.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Ho estrenava Carrera des del triple. El partit començava amb el ritme de joc molt alt i molt encert per part de les taronja. Un 10-0 d'eixida tancat per Casas provocava el primer temps mort de Cantero a poc més de 3 minuts. A Casademont Zaragoza no li entrava res i les taronja castigaven. Coix elevava el parcial a 12-0 i poc després Ortiz estrenava a les visitants des del tir lliure. Les de Rubén Burgos estaven defensant molt tancat i elles no estaven trobant bons tirs. Van fer un xicotet 4-0 que Valencia Basket responia de manera aclaparadora amb un 8-0 que pujava l'avantatge a 17 punts. Cantero tornava a demanar temps mort. Gatling ho frenava, però entre Ouviña i Salvadores feien un 4-0 de final de quart per a col·locar el +19.

Valencia Basket seguia sense pietat en el segon període. Ara arremetia amb un 7-0 movent i compartint la pilota. En aquesta ocasió era Geldof qui ho parava, però Zaragoza no veia la llum, més encara després de la lesió de Gimeno en el primer quart. Les visitants no aconseguien encadenar més de dues canastres consecutives. Les de Rubén Burgos estaven jugant molt còmode i no van baixar el peu de l'accelerador ni un minut. Espectacular arreón abans del descans per a deixar la renda en 31 punts, afegits als 15 aconseguits en el partit d'anada a Saragossa (50-19).

Les aragoneses eixien després del pas pels vestuaris una mica més endollades amb un 5-0 que no tardava a tallar Buenavida des del triple. No obstant això, després del 11-3 d'eixida visitant, Rubén Burgos parava el partit. Entre Torrens i Cox responien amb un 6-0. L'avantatge era molt àmplia i Valencia Basket només havia de mantindre's en el seu treball per a controlar la renda. I així ho va fer. No tardava a ampliar fins i tot més la màxima del partit +amb molta anotació repartida, com estava sent-ho tot el partit. Cox ho deixava en 32 al final del tercer quart. Estava fet mancant l'últim quart per disputar-se.

Valencia Basket seguia al seu i eixia amb un 8-0 que posava l'avantatge en ni més ni menys que 40 i més que doblegant en el marcador a Casademont Zaragoza. Carlos Cantero demanava temps mort. Oma ho tallava des del triple, però a continuació l'equip va continuar fent mal i la Fonteta gaudint del joc desplegat. Els següents minuts van transcórrer amb un xicotet intercanvi de canastres mentre l'afició celebrava el sentenciat passe a la final de la LF Endesa.