Declaracions James Webb III prèvia Valencia Basket- Real Madrid

10/05/2023

El primer equip masculí del Valencia Basket ha realitzat este matí la segona sessió d'esta setmana per a preparar l'enfrontament que li mesurarà en la nit del divendres al Real Madrid a la Fonteta. Este encontre serà la primera oportunitat d'aconseguir la primera de les dues victòries que l'equip taronja necessita per a certificar matemàticament la seua presència en el Playoff sense necessitat d'esperar altres resultats. Encara que com comenta l'ala-pivot nord-americà James Webb III “ens ho estem plantejant partit a partit. Encara no estem mirant a la imatge major, encara que probablement és una cosa que estiga en el fons en la ment de tots nosaltres. Però si eixim a la pista i fem les coses com se suposa que hem de fer-les, jugant a bàsquet i anant partit a partit, confie que els resultats siguen els que esperem”.

 

El xoc del divendres serà la cinquena ocasió en la qual Valencia Basket s'enfronte al conjunt blanc esta temporada, al qual encara no ha pogut derrotar. Preguntat sobre si, amb el suport de la Fonteta, és una bona opció per a trencar eixa mala dinàmica, l'ala-pivot taronja contesta que “per descomptat, és una bona oportunitat. Eixim a cada partit pensant que podem guanyar cada partit, no importa si és un equip de la part alta o de la baixa. Hem d'estar concentrats en les nostres estratègies i cenyir-nos al pla de partit. Fer-nos càrrec de les nostres obligacions, ficar els tirs, jugar dur en defensa i estar preparats per a córrer el camp. I estar preparats per a l'inesperat”.

 

Valencia Basket es mesura al millor equip en rebots de la Liga Endesa però té en les seues files a dos dels jugadors que més percentatge de rebots capturen baix el seu propi cércol quan estan en el camp. El mateix James Webb III és el millor de la acb en este apartat (25%) i Bojan Dubljevic és el cinqué (24%), però com reconeix l'interior taronja, tindran treball extra davant el Real Madrid: “Tenen un munt de jugadors molt alts, més grans que la majoria de jugadors de bàsquet. Sempre serà una batalla agafar cada rebot, tant en atac com en defensa. Has d'estar concentrat i pegar-te als fonaments que t'ensenyen quan eres xicotet: tancar el rebot i tractar d'assegurar-lo”.

 

James Webb III confia en el que el suport de la Fonteta siga un aspecte clau, però el desig de triomf ha de ser màxim per a tombar per primera vegada esta campanya al Real Madrid i acabar amb una ratxa de derrotes en Lliga Regular acb davant l'equip blanc que ja dura una dècada: “Cada victòria és un impuls a la nostra confiança. Necessitarem el suport dels nostres aficionats. Cada partit és una lluita, especialment al final de la temporada, es comença a acumular el cansament, tot el món ha fet molt durant la temporada jugant les dues lligues. En este moment de la temporada, normalment se l'emporta l'equip que ho vol més”.

 

Quan arriba el moment decisiu de la temporada, l'ala-pivot taronja recalca que “sé el que li puc oferir a l'equip, tracte de fer el que l'equip necessita. Puc anotar, però eixa no és la meua única especialitat. Puc fer moltes altres coses, com eixes xicotetes jugades que l'equip necessita en defensa, lluitar per les pilotes soltes, tractant de recuperar pilotes o donar-li eixa espurna d'energia que l'equip puga necessitar. L'anotació és més cosa dels exteriors o de Dubi, busquem més eixes opcions. Jo buscaré el cércol quan tinga l'opció. Si estic sol, tiraré. Si agafe el rebot ofensiu, intentaré ficar-la dins. És complicat per a mi dir si ja hem vist la meua millor versió de la temporada, no sé exactament què significa això. Jo vull eixir a la pista i ajudar fent el meu paper”.


TAGS: