Sòlid triomf d'un actiu Valencia Basket a Fuenlabrada (75-93)

14/05/2023

Valencia Basket va tornar a sumar lluny de la Fonteta en Liga Endesa en imposar-se en la pista del Carplus Fuenlabrada per 75-93 i continua depenent de si mateix per a estar en el Playoff. El dimecres 24 de maig tindrà l'opció de certificar-ho a la Fonteta davant Río Breogán. L'equip taronja es va reposar a una mala eixida al partit amb un parcial de 2-13 de la mà de Jones i Puerto (19 punts) i va obrir bretxa en el marcador recolçant-se en Kyle Alexander (18 punts, 5 rebots i 25 de valoració) per a anar-se quinze a dalt al descans. El quadre madrileny va estar perfecte en el tir de tres punts en el tercer quart per a mantindre's en el partit però Valencia Basket va saber provocar pèrdues (18 recuperacions per a l'equip taronja) i córrer prou per a mantindre estable el seu avantatge. Radebaugh i de nou Alexander van contindre els intents de reacció local perquè el triomf se’n anara cap a València.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un tir lliure de l'ala-pivot aragonés va obrir el marcador abans que un triple de Kromah ficara la primera dels locals que van començar amb un parcial de 7-0 que va tallar Dubljevic des de la línia de personal. El segon triple de Kromah va col·locar el 10-3 abans de dos triples seguits de Radebaugh i Puerto. Malgrat la cistella de Horton, un altre triple de Puerto ho va equilibrar i una safata en transició de l'aler d'Almussafes va posar per damunt per primera vegada al quadre taronja. La intensitat defensiva del quadre taronja va permetre córrer i que Jones anotara en transició, encara que un triple d'Ali tallava el parcial taronja en 2-13. Dues accions individuals culminades per Jones i una assistència del base nord-americà per al mat de Puerto van estirar un poc l'avantatge visitant. Quan Alexander va agafar el testimoni ofensiu, el quadre local va poder retornar els punts malgrat els tirs lliures d'Evans per a arribar amb 24-28 al final del primer quart.

L'equip taronja va començar el segon acte colpejant amb una acció individual de Prepelic, que tornava a la convocatòria després de la seua lesió, i un alley-oop baixat per Alexander però les pèrdues li van impedir fer més gran la bretxa. El jove Rodrigo Díaz portava al seu equip amb descaradura però Kyle i Shannon defensaven i fins i tot ampliaven la renda valenciana. Samar posava el 30-37 en arribar a la meitat del segon quart però el Valencia Basket continuava trobant a Kyle Alexander per a finalitzar i un triple de Claver posava la renda valenciana per damunt de la desena per primera vegada. El retorn al partit de Puerto i Jones va allargar el parcial a un 0-11 per a estirar l'avantatge a 17 encara que al descans es va arribar amb 33-48.

La segona meitat va començar amb dos triples de Horton i Fernández per a allargar la inèrcia positiva amb la qual va acabar la primera meitat l'equip madrileny, però Valencia Basket recuperava pilotes per a córrer i anotar i defensava el seu avantatge amb segones opcions. Quan Puerto va trobar un poc d'encert exterior la va tornar a estirar però la seua falta d'eficàcia en el tir permetia als interiors locals i ho deixava en 43-57 en arribar a la meitat del tercer quart. Una falta de tres tirs sobre Jones va acabar en una jugada de quatre punts i Dubljevic va aparéixer amb cinc punts consecutius per a contindre l'encert de Ehigiator. Prepelic trobava als companys en bones posicions interiors per a anotar però els triples de Kromah no deixaven créixer l'avantatge visitant per a arribar amb 56-70 amb deu minuts per jugar.

El conjunt madrileny tractava d'agarrar-se al partit i va tractar de traure profit del mal dia en el tir exterior de l'equip taronja amb una defensa en zona però Radebaugh va clavar el triple en la primera oportunitat i Evans va trobar el corredor per a convertir la safata. Un 2+0 de Radebaugh col·locava l'avantatge per primera vegada en la vintena i tot i el triple de Horton, la intensitat taronja en els dos costats li donava tirs còmodes a Alexander que esmaxava l’anella sense pietat per a entrar 21 a dalt als últims cinc minuts. Encara que Horton seguia amb el canell calent, Shannon Evans va portar el tempo del partit en una recta final en la qual Sergio De Larrea va disposar dels últims tres minuts. Un desencertat Rivero si que va trobar accions d'energia per a traure viatges a la línia de tir lliure i el temps es va acabar amb els joves de l'equip madrileny apretant per a retallar fins al 75-93 final.