Bec Allen torna per a complir la seua tercera temporada de taronja

19/05/2023

El projecte de Valencia Basket continua fent passos ferms en l'elit del bàsquet femení. La cinquena temporada de l'equip en la màxima categoria ha culminat amb la consecució del primer títol de LF Endesa del Club, sumant ja el quart trofeu en el palmarés. Un equip històric amb una base de jugadores que porten diversos anys competint juntes als ordes de Rubén Burgos i amb una important aposta per les joves de L’Alqueria del Basket, que han sabut ajudar a cada moment i han mostrat ser present i futur del bàsquet.

 

Després de l'èxit d'aquesta campanya el Club manté l'aposta per aqueixa mescla d'experiència i joventut, per la qual cosa la plantilla de la 23/24 tindrà 10 jugadores professionals a les quals se sumaran de nou joves jugadores que puguen ajudar al primer equip mentre continuen desenvolupant el seu talent.

 

Dins d'aqueixa filosofia, Valencia Basket ha aconseguit un acord amb Bec Allen perquè torne al Club en la qual serà la seua tercera temporada en la seua segona etapa com taronja. L'australiana s'uneix així a les renovades Marie Gülich i Leticia Romero, al costat de Raquel Carrera, Cristina Ouviña i Queralt Casas, jugadores que tenen contracte en vigor amb el Club.

 

Retorn per a la seua tercera temporada

Allen va arribar a Valencia Basket en la temporada 2020 des del Arka Gydnia polonés i les Nova York Liberty de la WNBA. L'exterior, amb la seua gran capacitat tiradora, va ser fonamental per a alçar els primers títols del Club: Eurocup Women, Supercopa LF Endesa i SuperCup Women en 2021. Posteriorment, la jugadora va renovar per a complir la seua tercera temporada, però una lesió durant la Copa del Món, amb les seues posteriors complicacions, va provocar que haguera de quedar-se a Austràlia per a recuperar-se i no poguera vestir de taronja. Aquesta campanya Allen torna per a donar aqueixa continuïtat al projecte en la seua segona etapa i continuar escalant i regnant en alguns topalls històrics del Club. La jugadora està en el Top 1 de triples (205), Top 2 de taps (77), Top 5 de punts (1.191), Top 5 de recuperacions (131), Top 10 d'assistències (114), tot això en 94 partits amb la camiseta taronja.

 

Trajectòria esportiva

2009-10. Dandenong Rangers (WNBL Australiana)

2010-12. AIS (WNBL Australiana)

2012-14. Melbourne Bulleen Boomers (WNBL Australiana)

2015-22. New York Liberty (WNBA)

2015-16. South East Queensland (WNBL Australiana)

2016-17. Good Angels Kosice (Lliga eslovaca y Eurocup)

2017-18. Lyon ASVEL feminin (Lliga francesa)

2018-20. Arka Gydnia (Liga polaca y Eurolliga)

2020-22. Valencia Basket (LF Endesa y Eurocup)

2023. Conneticut Sun (WNBA)

Mayo 2023. Valencia Basket 


TAGS: