Sam Van Rossom anuncia el final de la seua etapa a Valencia Basket

23/05/2023

A través d'un emotiu vídeo, el base Sam Van Rossom s'ha dirigit a la Família Taronja per a comunicar la seua decisió de posar punt final a la seua trajectòria de deu temporades al Valencia Basket i la seua intenció de continuar la seua carrera professional la pròxima campanya al seu país natal.

 

En relació a este anunci, el Club desitja informar que el base belga disposarà d'un acte institucional en la pista central de la Fonteta per a poder acomiadar-se de manera pública de l'afició i poder rebre tot l'afecte de la Família Taronja una vegada finalitze la temporada del primer equip masculí, en una data encara per determinar. Este esdeveniment serà el primer reconeixement a la trajectòria com taronja del base belga.

 

Des que arribara al Valencia Basket en l'estiu de 2013, Van Rossom ha sigut part indispensable en els tres títols que ha alçat com taronja (la Liga Endesa 2017 i les Eurocup 2014 i 2019), és el quart jugador amb més partits oficials jugats amb el Valencia Basket (447), el millor assistent de la història del Club i és l'únic jugador que ha sigut triat dues vegades per l'afició per a guanyar el Trofeu a l'Esforç en categoria masculina.

 

Tres títols amb Valencia Basket

Sam Van Rossom va arribar a València en l'estiu de 2013 procedent del CAI Zaragoza i en la seua primera campanya va guanyar el seu primer títol com taronja en alçar l'Eurocup 2013-14. Després de perdre dues finals en 2017, el base belga es va perdre el Playoff Final per lesió però va alçar al costat de Rafa Martínez el trofeu de la Liga Endesa 2016-17. Va tornar a l'entitat amb la campanya 2017-18 ja en marxa per a afegir altres sis temporades més al seu historial a Valencia Basket, sumant al seu palmarés l'Eurocup 2018-19 aconseguida després d'imposar-se en la final a l'ALBA Berlín.

 

Quart jugador amb més partits a Valencia Basket

Després de deu temporades defensant els colors del Valencia Basket, Van Rossom és el segon jugador estranger amb més campanyes, un dels quatre jugadors que han arribat a 10+ temporades defensant la camiseta del nostre primer equip masculí i el quart en l'històric de partits jugats amb 447 encontres (261 de Liga Endesa, 174 de competicions europees, 9 de Copa del Rei i 3 de la Supercopa Endesa).

 

El millor assistent de la història de Valencia Basket

En el sarró històric de Sam Van Rossom, a més dels tres títols, compta amb ser el millor passador de la història de l'entitat, amb un total de 1.613 assistències, sent el millor passador històric del Valencia Basket en la Liga Endesa, en competicions europees i en la Copa del Rei. Van Rossom també és històric en altres de les categories més importants, ja que és el seté en anotació (3.604), tercer en triples (663) i nové en recuperacions (279).


TAGS: