Al playoff malgrat la derrota davant Río Breogán (77-80)

24/05/2023

Valencia Basket va assegurar la seua presència en el Playoff de la Liga Endesa per 17a temporada consecutiva malgrat la seua derrota a la Fonteta davant el Río Breogán per 77-80 en un partit de marges curts en el qual l'equip gallec va estar bona part per davant i va trobar l'encert exterior dels seus bases en l'últim quart per a traure el triomf. Chris Jones amb 20 punts i 7 assistències i Prepelic amb 16 punts van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un triple del capità va replicar a l'inicial de Nenadic i Rivero amb una cistella i un 2+1 col·locava per damunt al quadre valencià. Un triple de Hollatz ho empatava de nou però Dubljevic després de rebot ofensiu i un triple de Jones defensaven la renda taronja en arribar a la meitat del primer acte. Radebaugh i Dubljevic van estirar el parcial local i van portar a Mrsic a parar el partit. Sergi Quintela va tallar el parcial en 7-0 per a posar el 17-12 i malgrat un 2+1 de Jones, el mateix Quintela i Lukovic van reactivar l'ofensiva gallega per a arribar amb 20-18 al final del primer acte.

Happ va empatar el partit per dues vegades i malgrat un mat de Webb, Sergi Quintela col·locava de nou per damunt als visitants amb el 22-24. Un tap d'Alexander va encendre l'energia defensiva de l'equip taronja, que malgrat que patia amb les segones opcions que aconseguia Happ, anotava amb Prepelic des del tir lliure o amb un mat del propi pivot canadenc. No obstant això, un triple de Hollatz ho deixava en 26-27 a cinc minuts per al descans. Després del temps mort local, Prepelic va retornar el triple i Jones es va fabricar la safata en acció individual però el quadre de Lugo mantenia el partit equilibrat. Un triple de Dubljevic va trobar la rèplica dels interiors del Río Breogán per a arribar al descans amb 34-36.

La segona meitat va començar amb més intensitat en els dos costats, però l'equip taronja es va manejar millor en eixe nivell recuperant pilotes per a entrar a la segona meitat amb un parcial d'eixida després del descans que va obrir Webb amb una acrobàtica safata després de rebot ofensiu i que van allargar un triple de Jones i Rivero per a portar a Mrsic a parar el partit quan només s'havien consumit dos minuts del tercer quart. Hollatz va tallar el parcial en 7-0 amb un triple però dos tirs lliures de Jones i Rivero en la pintura continuaven anotant. Un parcial visitant posava el 45-48 en arribar al minut 27 i malgrat dos tirs lliures de Jones, un triple de Sergi García portava a Mumbrú a parar el partit amb 47-51. Un ganxo de Dubljevic i un alley-oop baixat per Webb van trobar resposta en dues accions individuals de talent de Sergi Quintela però els tirs lliures de Prepelic ho deixaven en 53-56 amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Hermannsson i un 2+1 de Prepelic que responia al triple de Sergi García obrien la segona meitat i malgrat l'encert exterior del base balear, una cistella en el pal baix de Claver i un triple de Prepelic mantenien el partit apretat. Després d'un parell de bones accions defensives d'intensitat en les quals no va trobar encert en l'altre costat, l'equip taronja es va tornar a posar per damunt després d'una recuperació i un nou triple de Prepelic. Río Breogán va encadenar dos encerts per a posar el 66-68 a quatre minuts del final abans d'un 2+1 de Jones però els triples no entraven i una cistella de Happ i un triple de Hollatz col·locaven el 69-73 a 2:11 del final. Després d'una bona circulació, Webb va clavar el triple i encara que Happ va anotar en la pintura, Jones li va replicar en l'altre costat per a entrar un a baix en l'últim minut. Nakic va convertir dos tirs lliures per al 74-77 i després de la fallada de Prepelic, un triple de Hollatz semblava matar el partit. Radebaugh va anotar el triple ràpid i la defensa va provocar la pèrdua però el tir forçat de Jones per a empatar el partit no va entrar i la derrota va arribar per 77-80.