El Barça colpeja primer en els quarts de final acb (84-74)

29/05/2023

València Basket va perdre el primer partit de la seua sèrie de quarts de final de la Liga Endesa en la pista del Barça per 84-74 en un encontre en el qual després d'una primera meitat igualada, no va poder aguantar l'estirada quan un encertat Mirotic va trobar el recolçament dels seus companys. El divendres a les 21.00 hores, els homes d'Álex Mumbrú comptaran amb el suport de la Fonteta perquè la temporada no s'acabe en el segon partit d'esta eliminatòria. L'equip taronja es va topar amb l'encert ofensiu de Mirotic que primer va recuperar l'avantatge inicial que va aconseguir l'equip taronja i que després va estirar la renda local a deu punts en el segon quart, encara que l'aparició ofensiva de Jones i Pradilla va propiciar la reacció per a anar-se amb tres a baix a l'intermedi. Una espurna de Harper i Alexander va tornar a posar per damunt al quadre taronja en l'inici del tercer quart però Mirotic va continuar infal·lible des del triple i va trobar el suport de Satoransky i Abrines per a disparar l'avantatge local. I encara que Valencia Basket va apretar per a no soltar-se del partit, no va poder acostar-se prou per a inquietar el triomf local.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jared Harper, Josep Puerto, Víctor Claver i Kyle Alexander. Un triple de Harper va ser la primera cistella taronja i Jones va trobar a Alexander per al alley-oop que responia als primers encerts de l'equip local. Harper va repetir des de darrere de l'arc després d'una bona defensa i Puerto va anar-se’n al cércol amb decisió per a traure dos tirs lliures però Laprovittola i dos triples seguits de Mirotic castigant els errors del quadre taronja col·locaven el 12-10 al pas pel minut 4. Jones va tallar el parcial amb dues accions individuals però Laprovittola anotava o assistia per a mantindre per damunt al quadre local. Les defenses van millorar en els dos costats amb l'entrada de la segona unitat fins que Webb va aprofitar dues dels tres tirs lliures que va traure, encara que una cistella de Kuric ho deixava en 18-16 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Webb al qual li va replicar Kuric amb un altre però una estratègia de fons va portar una bona circulació que va acabar amb Dubljevic anotant baix l’anella. Dues cistelles en el pal baix de Kalinic i Mirotic van portar a Mumbrú a parar el partit amb 25-21 a sis minuts per al descans però els problemes per a anotar del quadre valencià s'estenien el parcial local fins que el va tallar Jones amb una safata. Dos triples seguits de Mirotic posaven el 33-23 però Jones va trobar a Pradilla per a la safata que tallava el parcial en 12-2. El base taronja va assumir el protagonisme ofensiu primer anotant i després assistint a Kyle per al 2+0, la qual cosa unida a una cistella a taula de Pradilla després d'una recuperació tornava a apretar el partit ficats en els últims dos minuts de la primera meitat. Tot i el temps mort local, una recuperació va acabar en un triple de Jones per a retallar a un i malgrat la cistella de Vesely, un altre triple del base ho empatava abans que un nou triple de Mirotic, que va anotar 19 punts en la primera part, manara el partit al descans amb 40-37.

La segona meitat va començar amb un triple de Harper i després el nord-americà va traure tirs lliures per a retornar la cistella de Vesely i un triple de Abrines, la qual cosa es va unir a una assistència a Alexander per a tornar a posar per damunt al Valencia Basket abans d'un triple de Mirotic que posava el 48-46. Jones va trobar a Alexander per a baixar un alley-oop però l'equip blaugrana va castigar els errors per a córrer i anotar estirant a set la renda local abans d'un encert en la pintura de Dubljevic. Però Mirotic continuava infal·lible amb el seu seté triple de huit intents per a obligar a Mumbrú a parar el partit amb 58-50 en arribar a la meitat del tercer quart. Però el festival exterior del Barça el va allargar Abrines per a posar el desavantatge per damunt de la desena per primera vegada. Un triple de Hermannsson va tallar un poc l'aiguat però l'equip taronja seguia amb problemes per a anotar i el Barça va estirar el seu avantatge per a anar-se amb 69-55 amb deu minuts per jugar.

Malgrat l'ampli desavantatge, l'equip taronja no li volia perdre la cara al partit, va plantejar una defensa en zona i va encadenar un parell d'encerts per a portar a Jasikevicius a parar el partit quan només s'havien consumit dos minuts de l'últim acte. Pese a l'aturada, el segon triple de Radebaugh baixava el desavantatge a set abans que li ho retornara Kalinic i en els següents minuts el quadre blaugrana va castigar els errors per a córrer i tornar a estirar el seu avantatge. A sobre, el millor anotador taronja, el base Jared Harper es va haver de retirar del partit en danyar-se el turmell dret en un final en el qual l’estirada d'orgull visitant només va servir per a deixar el marcador definitiu en 84-74.