2021-22

11/07/2023

La temporada 2021-22 començava amb un canvi en la banqueta, on Jaume Ponsarnau donava pas al també entrenador català Joan Peñarroya, que recalava en el club procedent de Sant Pau Burgos. Al costat d'ell, des de Burgos, s'incorporaria a l'equip el cubà Jasiel Rivero.

 

La plantilla va patir més canvis, en la posició de base, a la dupla de Sam Van Rossom i Martin Hermannsson es va unir el jove macedoni Nenad Dimitrijevic, procedent del Joventut. Del mateix equip va arribar l'internacional espanyol Xabi López-Arostegui en l'exterior, al costat d'una altra volta especial, la del valencià Víctor Claver, 9 anys després de la seua eixida. Josep Puerto i Klemen Prepelic completarien la línia exterior. A l'interior, Jaime Pradilla, Bojan Dubljevic, Mike Tobey i Louis Labeyrie acompanyarien al nouvingut Rivero.

 

En un inici marcat per les lesions, diversos jugadors de L’Alqueria del Basket van tindre la sort d'ajudar al primer equip, cas de Guillem Ferrando i Millán Jiménez, amb un paper més destacat, i d'uns altres com Gonzalo Bressan, Rafa Vila o Álex Bellver.

 

Malgrat les lesions, l'equip va aconseguir mantindre una bona línia tant en la Lliga Endesa com en l'Eurocup, aconseguint victòries de mèrit com l'aconseguida al Palau Blaugrana amb pocs jugadors del primer equip disponibles. La bona trajectòria va permetre arribar com Cabezas de Sèrie a la Copa del Rei de Granada, on un mal partit davant UCAM Murcia va significar quedar baixats en quarts de final.

 

En la 7Days Eurocup, la bona fase regular va propiciar una bona segona posició de cara als encreuaments, que va permetre disputar els partits decisius a la Fonteta. No obstant això, una gran Virtus de Bologna, fet i fet campió del torneig, deixaria als taronja sense aconseguir l'anhelada final, guanyant en les semifinals en el feu taronja.

 

Just abans d'aconseguir les eliminatòries pel títol, una desafortunada lesió de Klemen Prepelic a Múrcia va propiciar un canvi en la plantilla, l'arribada d'Oliver Hanlan en el lloc d'escorta. Els taronja van completar la fase regular en quarta posició, havent de creuar-se amb Baskonia en quarts de final amb l'avantatge de camp a favor. En una sèrie a 3 partits en la qual el visitant sempre va guanyar els seus partits, el tercer duel a la Fonteta va sentenciar la sèrie en favor dels vitorians, en un partit on la greu lesió de genoll de Martin Hermannsson va resultar un colp anímic devastador del qual els taronja no van saber eixir, posant fi a la seua temporada.


TAGS: