Ajustada derrota en un partit dur a Lugo (66-62)

20/01/2024

Valencia Basket pateix una derrota en un partit molt difícil en la pista de Durán Maquinaria Ensino. Amb problemes per a atallar la intensa defensa de les gallegues, l'equip taronja va patir per a anotar. Després d'una gran igualtat en el marcador, el combinat local va acabar imposant-se en els segons finals. El combinat de Rubén Burgos curta així una ratxa de 10 victòries seguides, però conserva el lideratge amb un 15-3 en LF Endesa.

El conjunt taronja va saltar al Pazo amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. L'encert va brillar per la seua absència en l'inici de la trobada. Quasi quatre minuts van haver de passar perquè Romero obrira la llanda amb un triple. El partit anava lent i poc fluid per part de tots dos equips. Valencia Basket feia un parcial de 2-11 amb protagonisme de triples per a agafar un primer avantatge de 9 punts. No obstant això, el combinat local no tardava a reaccionar amb un 5-0 que reduïa la diferència. Iagupova i Eraunzetamurgil tornaven a estirar el xiclet, però Rodríguez deixava la renda en 5 al final del primer quart.

En l'inici del segon la dinàmica del partit continuava igual, amb les defenses imposant-se sobre els atacs. Valencia Basket feia un 4-0, però Durán Maquinaria Ensino ho responia amb un 5-0, provocant el primer temps mort de Rubén Burgos. No obstant això, l'equip no despertava ni trobava la intensitat necessària. El parcial local arribava a 12-2 i es posaven per primera vegada un a dalt. El tècnic taronja, davant la facilitat de les gallegues per a anotar i la falta de punts de les seues, tornava a parar el partit. Per fi, una Fingall molt activa en el rebot trobava el cércol. Es produïa un intercanvi de canastres amb avantatge mínim en el marcador, però eren elles les que s'anaven amb un +1 per davant al descans (29-28).

Després del pas pels vestuaris Valencia Basket feia un 5-0 d'eixida, que les locals responien per a posar taules en el marcador des del tir lliure. Les sensacions s'assemblaven de moment a les de la primera part. En eixe moment, Buenavida i Carrera feien un 6-0 des del triple, provocant el temps mort de les gallegues. Malgrat que Tate tallava el xicotet parcial, el combinat taronja s'estava retrobant. Un altre 5-0 i recuperava la màxima fins al moment de 9 punts. El conjunt gallec seguia ficat en partit i impedia que les valencianes marxaren en el marcador. Reduïa a 6 punts. Un altre 5-0 taronja, que superava per primera vegada els dobles dígits, col·locant un +11 de renda. Tate, que estava fent molt mal, la deixava en 8 des del triple.

La mateixa Tate continuava la remuntada de Durán Maquinaria Ensino en l'inici de l'últim període. La jugadora liderava el 9-0 local per a reduir a només 2 punts la diferència. Rubén Burgos demanava temps mort. Moltes pèrdues i concessions a les rivals. València Basket no es trobava còmode en pista. Els errors se succeïen i Durán Maquinaria Ensino empatava. Durant alguns minuts no es movia el marcador. Casas anotava passat l'equador del quart, trencant el 11-0 local, i elles paraven el partit. Arribava llavors la remuntada d'elles. 8-0 amb Sánchez protagonista per a posar-se amb un +6. Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, l'equip no veia el cércol. Giomi pujava la renda local a 8, per la qual cosa hi havia un nou temps mort. Ara sí, entre Fingall i Iagupova feien un 6-0. Tate anotava de dos i Romero ho feia de tres. Un a baix mancant 14.5 segons. Tate ho sentenciava des del tir lliure.