Derrota en la pista del Bàsquet Girona (92-88)

17/03/2024

Valencia Basket va caure en la seua visita a la pista del Bàsquet Girona per 92-88 en un encontre en el qual malgrat alçar-se d'un gran parcial en contra en l'inici del tercer quart, mai va poder culminar la remuntada i els triples de l'equip català en els últims moments van decidir el partit. L'equip local es va posar per davant en el primer quart amb els punts de Birch i Colom però on Valencia Basket es va agarrar a l'encert exterior primer de Xabi López-Arostegui i després de Pangos (quatre triples del canadenc en la primera part) per a anar-se amb un mínim avantatge al descans. Un parcial de 18-3 en els primers quatre minuts de la segona meitat complicava l’encontre però els homes de Mumbrú van reaccionar amb un parcial de 0-11 per a tornar a equilibrar l’encontre i van tindre un parell de tirs per a culminar la remuntada, però no van entrar i Iroegbu va tornar a estirar l'avantatge local ja ficats en els últims cinc minuts. Ho va intentar fins al final l'equip taronja, però no va poder aprofitar les seues opcions de retallar i dos triples de Iroegbu i Marcos van fer que la victòria es quedara en Fontajau

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Justin Anderson, Josep Puerto, Damien Inglis i Nate Reuvers. Un ganxo de Inglis va replicar als tirs lliures inicials de Iroegbu i una bona circulació va acabar amb un triple de Pangos, al qual li va seguir una safata de Jones en transició. Encara que Iroegbu continuava trobant el camí a l’anella, un triple de Jones va ser replicat per un altre de Marcos i Birch col·locava el 13-10 en arribar a la meitat del primer acte. La pilota va circular perquè Pradilla habilitara a Inglis en la pintura però Birch continuava fent mal en la pintura a un Valencia Basket al qual li faltaven els seus dos cincs i un triple de Colom posava el 18-12 abans que Pangos se’l retornara i després trobara a Ojeleye per a un altre triple més. Colom també va encertar des de darrere de l'arc i encara que Jovic va trobar a Pradilla en la pintura, el base andorrà des del tir lliure ho deixava en 23-20 al final del primer quart.

Ojeleye va convertir en dos punts una pilota solta per a començar el segon acte i després d'un encert triple de Chery, Pradilla des de la mitjana distància i Xabi després d'altre rebot ofensiu col·locaven per damunt al quadre taronja abans que Iroegbu posara el 30-26. Un palmeig de Inglis i un triple de Xabi no deixaven créixer l'avantatge local i encara que Iroegbu també encertava de tres, Xabi repetia des de darrere de l'arc i Reuvers disposava dels primers tirs lliures del quadre taronja, que no va perdonar. Una cistella sobre la botzina de possessió de Pons portava a Mumbrú a parar el partit amb 37-36 abans que Pangos ficara el seu tercer triple i Pons li ho retornara. Inglis es va fabricar la cistella en el pal baix i Xabi es va deixar un tir lliure abans d'un triple de Chery al qual va replicar Pangos amb el seu quart encert des de darrere de l'arc. Iroegbu va mantindre obert el festival de triples, Reuvers no va fallar des del tir lliure i un tir per elevació de Jones va retornar els tirs lliures del base del Bàsquet Girona per a manar el partit al descans amb 48-49.

El quadre català va encadenar quatre encerts per a començar la segona meitat als quals l'equip taronja només va poder anteposar un tir lliure de Reuvers perquè Mumbrú parara el partit amb 58-50 quan no s'havien jugat ni dos minuts del tercer quart. Inglis va tallar el parcial en 10-1 amb una cistella en la pintura però Juani Marcos continuava traient recursos ofensius del seu barret i dos triples seguits de Sergi Martínez i Goloman disparaven l'avantatge local amb el 66-52 al pas pel minut 24. Jones i Xabi van encadenar tres encerts per a tallar l'aiguat i Jovic es va fabricar el corredor fins a la cistella per a inventar-se un 2+1 que va portar a Katsikaris a parar el partit. Tot i el temps mort, Jones va trobar a Pradilla en la pintura per a allargar el parcial a un 0-11 abans que Iroegbu ho tallara des del tir lliure. Pradilla va trobar a Xabi en la següent acció per a la cistella en la pintura però Juani Marcos anotava per a deixar-ho en 69-65 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Ojeleye va replicar a la cistella de Pons i després l'aler taronja va convertir des de la mitjana distància, encara que Chery va fer el mateix. Semi continuava assumint el protagonisme ofensiu traient viatges al tir lliure encara que el quadre local retornava els colps, amb Marcos i cinc punts seguits de Iroegbu posant el 82-74 a cinc minuts del final. Jones i Inglis van anotar des de la mitjana distància però un 2+1 de Martínez i un tir lliure de Marcos posaven el 86-78 amb menys de tres minuts i mig per jugar. Jones va convertir ràpid una cistella marca de la casa i Inglis va palmejar dins una fallada del mateix Jones però Jovic va trepitjar la línia en l'acció que podia haver servit per a retallar més i un triple de Iroegbu estirava a set l'avantatge local amb menys de dos minuts en el rellotge. Inglis va anotar en la pintura i després d'una bona defensa, Jones va traure un viatge al tir lliure que no va malgastar. Un triple de Juani Marcos després d'un rebot ofensiu llarg després d'un mal tir de Pons li ho posava ja molt difícil al quadre taronja i encara que Jones va anotar una altra més, el temps es va acabar amb derrota taronja per 92-88.